Đilas: Vlada namerava da bez posla ostane 100.000 građana Srbije

Đilas je naveo da je republičkim budžetom predviđeno 600 miliona evra za otpremnine što znači da će 60.000 radnika dobiti otkaze, a da će ukupno 100.000 građana, ostati bez posla.

“Oni pričaju bajke da će na Južnom toku zaposliti 100.000 radnika, da će se projektom ‘Beograd na vodi’ otvoriti još 200.000 radnih mesta, a da će 400.000 radnih mesta biti otvoreno kad počne da se gradi Kanal do Egejskog mora. U stvari Vlada namerava da bez posla ostane 100.000 građana Srbije"
, rekao je on u saopštenju.

Đilas je ocenio da su se sve vlade do 2012. ukupno zadužile 15,5 milijardi evra, a da će ova vlada za samo dve godine Srbiju zadužiti za 10 milijardi evra. On smatra da Vlada to neće imati odakle da vraća i da će zato prodati Telekom i EPS, ali i da će ako to učine, ugasiti Srbiju.

“Ekonomske mere Vlade se svode na to da se poveća porez na hranu i da se smanje plate. To nisu mere, to nije plan. U programu nema razvojnog dela, nema plana za zapošljavanje, nema nijedne mere. Zatvaranje svih firmi u restruktuiranju i izbacivanje ljudi na ulice, to nisu mere. Država mora da bude investitor i da pomogne. Danas u Srbiji radi 200.000 preduzeća. Ako se stvore uslovi da svako to preduzeće zaposli po jednog radnika, to je 200.000 novih radnih mesta”, rekao je lider DS.

On je naveo da je Vlada svesna da ništa nije uradila i da se zato lokalni izbori svuda održavaju u nedemokratskoj atmosferi zloupotrebe vlasti i zastrašivanja političkih protivnika.

“Najgori primer je bio Vrbas, gde su naše aktiviste prebili u prostorijama SNS, a dešava se svuda. Neće biti lako, ali verujem da ćemo u Kostolcu napraviti rezultat kojim ćemo biti zadovoljni. Biće izbora i u Odžacima, na Voždovcu, ali biće i izbora na nivou cele Srbije i tada ćemo se prebrojati kada ne bude moglo sve da se stavi u jednu opštinu, pa da se kupuju glasovi i da se zastrašuju birači”, ukazao je Đilas.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.