Muškarci više vole devojke koje su jednostavne

Novo istraživanje pokazalo je da muškarci vole jednostavne devojke mnogo više od onih glamuroznih.

Mislite da vaša prelepa, pametna i elegantna prijateljica može da ima partnera kakvog poželi? Čini se da ipak nije tako. Uprkos tome što muškarci izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kad je u pitanju pronalaženje partnerki, oni vole prosečne devojke, koje će se smejati njihovim šalama.

Nedavno je sproveden društveni eksperiment na Univerzitetu Nortvestern u kojem je 163 studenta otišlo na sastanke, kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali momke šta više vole kod žena, fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Kliše je opet potvrđen, muškarci su odabrali fizički izged. U sledećem koraku su završili na sastanku sa, po njima, savršenim devojkama. Međutim, kad su započeli sa razgovorom, nešto se promenilo. To što devojka izgleda odlično, ne mora da znači da će se između vas roditi hemija.

Muškarci za dugoročne odnose traže nekoga kome mogu da veruju. Problem sa glamuroznim devojkama je stalni strah da će ih izgubiti. Javlja se nesigurnost u sebe, pa je razumljivo da će odabrati nekoga sa kim će im biti prijatno.

Istraživači su otkrili da, kada su momci počeli da razgovaraju sa stvarnim ženama, a ne samo da gledaju u slike modela, otkrili su da su oni "pali" na devojke koje su im se svidele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosečnim, zanimljivim devojkama, nego sa nekakvim ženama iz mašte.

Zato ispada da savršen izgled i telo, preterano samopouzdanje i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja. Muškarci u dugoročnim partnerkama traže da su zgodne, sa lepim, ali opet ne savršenim telom, da znaju da slušaju, da su pouzdane i da se smeju njihovim šalama, a uz to da im dopuste da se brine o njima.

Dakle, ako ste u periodu traženja novog partnera, budite svesne da su muškarcima privlačnije osobine kao što je emocionalna stabilnost, otvorenost i jednostavnost od veštačke savršenosti.

Izvor: B92

Pogledajte još