LJUBITE SE: Ovo su lekovita svojstva poljupca ...

Poljubite sočno ili nežno vašeg partnera i uživaj u tom trenutku, koja vam može doneti mnoge dobrobiti. Ne samo da ljubljenje pogreva strasti u vezi, već ima pozitivne uticaje i na vaše zdravlje.

Poljupci vas zbližavaju sa voljenom osobom

Ljubljenje prestavlja glavni način za romantično povezivanje dvoje ljudi. Sa svakim poljupcem vašim telom se pokreće hromon sreće oksitocin, koji je zaslužan za tako važno osećanje pripadnosti i emotivne bliskosti.

Ljubljenje jača seksualnu želju

Dobar i redovan seks važan je za celokupno fizičko i mentalno zdravlje, ali i samopuzdanje. Međutim, bez kvalitetne predigre začinjene poljupcima, seks neće ispoljiti sva svoja lekovita dejstva.

Štite od bolesti

Razmenom pljuvačke jačate imunitet, štitimo se od bolesti, a posebno od virusa, koji haraju u ovo doba godine. Sjajan osećaj i optimizam nakon romantičnog poljupca daje organizmu dodatnu snagu da se izbori sa svim nedaćama.

Eliksir sreće

Dok se ljubite, pored oksitocina, luči se i endorfin, hormon koji podiže raspoloženje. Zato odbacite i samu pomisao da približavate ruku andidepresivima i trujete svoj organizam, jer vas poljupci uveseljuju.

Ublažavaju bol

Još jedan hormon se uzburka u telu dok se ljubite. U pitanju je adrenalin, koji nam ubrzava rad srca, a samim tim i cirkulaciju. Mnogi se kunu da je najbolji lek za glavobolju upravo poljubac.

Izvor: Kurir, Stil

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.