Štepanek: Ovo nam je bio najbolji meč!

"Dobro sam radio s partnerom, odigrali smo jedan on najboljih mečeva koji smo igrali do sada. I jučerašnji meč mi je pomogao, unapredio sam igru u odnosu na taj meč. Sad moramo da ostanemo koncentisani, jer još ništa nije gotovo", rekao je Štepanek novinarima u Beogradskoj arena.

Češka je danas povela sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su Radek Štepanek i Tomaš Berdih pobedili Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 7:6.

"Možda neće biti petog meča. U slučaju da igramo peti meč, biću spreman da dam sve od sebe, da se borim za poene, bez obzira protiv koga igram. Naša publika je bila neverovatna, prate nas svuda, veliko hvala i njima. Nema ništa bolje od atmosfere u Dejvis kupu", dodao je Štepanek.

Na pitanje da li je spreman za meč protiv Đokovića, "prvog tenisera sveta", kako je rekao jedan novinar, Tomaš Berdih ga je prvo ispravio i onda rekao da će dati sve od sebe da već u tom meču donese titulu svojoj reprezentaciji.

"Na žalost vas novinara, Novak je broj dva, a ne jedan, ali to ne menja moju poziciju za ovaj meč. U dobroj smo poziciji, nemam šta da izgubim. Naprotiv, ovo je veliki izazov za mene, pokušaću da se izborim za taj poen i da igram najbolji tenis i da u ekstremno teškim uslovima pomognem timu i da možda u tom duelu završimo posao", kazao je Berdih.

Pogledajte još