Jovo Ćuruvija: Neko iz vlasti je namignuo Markoviću

Podsetimo, Komisija za istraživanje ubistava novinara saopštila je da je Marković, bivši šef DB, u razgovoru sa njihovim članom o ubistvu Slavka Ćuruvije tvrdio da mu je Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, garantovao da će iduće godine biti slobodan.

(old_image)

"Nisam iznenađen, ali me čudi redosled poteza. Prvo pretnja da će Srbija na kolena, a posle molba za pomilovanje. Sama činjenica da je podneo zahtev govori dovoljno. Verujem da mu je neko iz političkog vrha namignuo. Vlast ulazi u pregovore za poglavlja 23 i 24, a tu su i pitanja o nerazjašnjenim zločinima. Da bi se to rešilo, Marković može da otkrije mnogo toga i pretpostavljam da je ovo neka nova nagodba ili probni balon da se vidi kako bi reagovali srpska javnost i evropske institucije. Sada mu je jedino ostalo da klekne i moli prijatelja kojeg je mnogo zadužio pa je red da mu prijatelj sada to vrati."

U međuvremenu je reagovao savetnik Tomislava Nikolića koji kaže da su pričali o pomilovanju ali da nije davao garancije.

(old_image)

Antić je televiziji Prva rekao da je s Markovićem razgovarao i o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da mu je bivši šef DB rekao da nema nikakve veze s tim i da ništa ne zna o tom ubistvu.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Izvor: BLIC

Pogledajte još