Tole Karadžić: Žao nam je što je Mihajlović otišao!

Siniša Mihajlović je posle revijalnog meča sa "Novinarima" u utorak napustio mesto selektora, a Karadžić ističe da nema potrebe da se žuri sa izborom novog.

"Kvalifikacije za EP počinju u septembru pa zbog toga nećemo ni žuriti sa izborom. Pre toga ćemo na Skupštini da vidimo koje će rukovodstvo odlučivati o izboru selektora", rekao je Karadžić.

Odmah sa povlačenjem Mihajlovića počele su spekulacije u njegovom potencijalnom nasledniku, osmom selektoru Srbije u poslednjih osam godina, ali Karadžić ne želi da priča o imenima.

"Nema razloga za žurbu. Samim tim nema potrebe za licitacijama, kandidovanjem i samokandidovanjem raznih ličnosti. Pitanje novog stratega reprezentacije neće biti uskoro na dnevnom redu, imamo mnogo drugih pitanja koje moramo da rešimo. Pogotovo što bi neki brzi izbor selektora tražio i nove, ne tako male finansijske izdatke", istakao je predsednik FSS za "Večernje novosti".

Iako se Srbija nije plasirala na Mundijal 2014, Karadžić ističe da je Mihajlović ispunio želje FSS-a, pa je zbog toga želeo da on ostane na kormilu nacionalnog tima.

"On je ostao dosledan svom ranije izrečenom stavu da će otići ukoliko se reprezentacije ne kvalifikuje na SP. Žao je i nama što ne nastavljamo saradnju, želeli smo da Mihajlović ostane selektor, jer je ostvario plan FSS. Kada je postao selektor, imali smo tri-četiri ozbiljna, prepoznatljiva igrača u reprezentaciji. Danas ih imamo 30! Stvoren je tim za poštovanje, napravljen je veliki pomak i na to možemo da budemo ponosni. Siniša je pokazao svoje vrednosti kao selektor, želimo mu sve najbolje na mestu trenera Sampdorije", rekao je Karadžić.

Pogledajte još