Pozirajte sa stilom: Jednostavni trikovi za bolju fotografiju

Evo nekoliko jednostavnih pravila koje bi trebalo da sledite, kada su moda i stil u pitanju, ako želite da bolje izgledate na fotografijama...

Nosite svetlije boje blizu lica

Tamne boje vam neće laskati prilikom fotografisanja. Izgledaćete “isprano”. Čak i ako volite da nosite crnu od glave do pete, malo boje, čak i bele, bliže licu, učiniće čudo. Možda neka marama ili šal...

“Nabacite” sunčane naočare

Prvo, sunčane naočare su super, ako ste pogodili model koji vam odgovara. Drugo, odlične su za prikrivanje umornih očiju i podočnjaka, ako niste baš u blistavom izdanju zbog neispavanosti i burne noći koja je iza vas.

Dekolte je poželjan

Otvoreni dekolte čini da vaš vrat izgleda duži, što je uvek lepše. Osim toga, ljudi su takvi da primete kožu, što je dobar način za odvlačenje pažnje i prema licu.

Držite se jednostavnih grafičkih printova na odeći

Print je odličan, ali kad neko posmatra fotografiju na kojoj ste vi, želite da bude fokusiran na vas, a ne da provaljuje misteriju šta je to na vašoj majici.

Nosite jaknu/sako preko ramena

Način na koji ćete jaknu prebaciti preko vaših ramena možete sakriti nadlaktice te učiniti da izgledate više i mršavije. Možda će vam se učiniti nezgodno da pozirate ovako, ali zbog rezultata se definitivno isplati.

Važna je i vrsta tkanine

Bilo da je reč o krznu ili vunenom džemperu, određene teksture materijala vašem licu će podariti bolji vizuelni utisak kad su fotografije u pitanju. Na taj način i vaša koža izgleda mlađe.

Šešir pomaže da uokvirite vaše lice

Šešir na glavi prilikom poziranja daje zapanjujuće rezultate. Stvara takozvani “halo” efekt, te ističe vaše lice na najbolji mogući način.

Izvor: zenskikutak.rs

Pogledajte još