Beograd: Saobraćaj otežan zbog snega

Kako kažu u GSP, javni prevoz u Beogradu danas je otežan zbog snega, ali nema zastoja.

U GSP-u je agenciji Beta rečeno da je jutros na beogradske ulice izašlo 1.327 vozila gradskog prevoza i privatnih prevoznika i da je saobraćaj otežan, ali da nema dužih zastoja. "Čim padne kiša prevoz je otežan, a ovaj sneg dosta liči na kišu", kažu u GSP.

U preduzeću Beograd-put agenciji Beta je rečeno da su na ulice preventivno poslali 74 velika i 28 manjih kamiona i da nema zastoja.

Tanjugu je u dispečerskim službama Žutog taksija GSP-a nešto kasnije rečeno da je prvi sneg koji je pao u Beogradu na pojedinim saobraćajnicama stvorio gužve.

Za sada nema izmena u prevozu, a na svim linijama vozila javnog gradskog prevoza redovno funkcionišu, istakli su u službi GSP.

Sneg je otežao obavljanje saobraćaja, posebno u pojedinim uskim ulicama u blizini Kliničkog centra Srbije, kao što su Pasterova, Tiršova, Deligradska, Miloša Pocerca, Resavska i druge okolne saobraćajnice, izjavio je dežurni dispečer Udruženja Žuti taksi Miloš Avakumović.

Gužvi ima i na Brankovom mostu, gde se pokvario automobil u srednjoj traci u pravcu prema centru Beograda, kao i u Ulici kneza Miloša, takođe, u pravcu prema centru glavnog grada, dodao je Avakumović.

U Beogradu je u 14 sati padao sneg umerenog intenziteta, a temperatura vazduha je iznosila jedan stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

B92

Pogledajte još