Tipsarević poražen u prvom kolu turnira u Štutgartu

BEOGRAD, 14. jula 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Štutgatu pošto je izgubio od 56. tenisera sveta Oskara Ernandesa iz Španije sa 0:2 po setovima (4:6, 4:6).

U meču koji je trajao sat i devet minuta Tipsarević je osvojio 21 poen, osam manje od Ernandesa.

Ernandes će u drugom kolu igrati protiv Francuza Aleksandra Sidorenka koji je ranije pobedio Španca Danijela Munjosa De La Navu sa 2:1 po setovima (7:6, 1:6, 6:2).

U prvom setu teniseri su igrali sigurno prilikom svojih servisa, ali je Ernandes ipak u devetom gemu uspeo da napravi brejk i povede sa 5:4. Španac je nakon toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču sa 1:0 u setovima.

Početak drugog seta protekao je u međusobnim brejkovima, Tipsarević je napravio jedan, a Španac dva i posle gema osvojenog na svoj servis Ernandes je poveo sa 3:1.

Španski teniser je do kraja seta održavao prednost od jednog brejka i tako osvojio drugi set sa 6:4 i obezbedio plasman u drugo kolo.

Ernandes će u drugom kolu igrati protiv Francuza Aleksandra Sidorenka koji je ranije danas pobedio Španca Danijela Munjosa De La Navu sa 2:1 po setovima (7:6, 1:6, 6:2).

Nagradni fond turnira u Štutgartu je 450.000 evra.

Pogledajte još