Oliver Ivanović primio trudnicu koja je primoravana da glasa

U saopštenju SDP, navodi se da je radnica Centra za socijalni rad u prvom krugu glasanja 17. novembra "najbrutalnije maltretirala" trudnu Vesnu Chosić "koristeći težak materijalni položaj korisnice socijalne naknade" kako bi je primorala da glasa.

"Čak ni saznanje da je gospodjica Ćosić u devetom mesecu trudnoće nije ih odvratilo u nastojanju da zloupotrebljavajući svoj položaj, protivpravno i bez imalo empatije, vrše pritisak", navodi se u saopštenju.

SDP je zatražio da se vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Dejan Djinović pozove na odgovornost i smeni sa funkcije.

"Isto tako, pozivamo sve direktore javnih preduzeća, da ne zloupotrebljavaju svoj položaj i protivzakonito primoravaju zaposlene da glasaju za bilo kog kandidata jer je takvo ponašanje neprimereno demokratskim i fer procesima. Gradjani Kosovske Mitrovice su dovoljno živeli u strahu od napada na mostu, mislimo da je krajnje neljudski da sada strahuju od svojih pretpostavljenih", saopšteno je.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Kosovske Mitrovice 1. decembra protivkandidat Oliveru Ivanoviću je kandidat "Srpske" Krstimir Pantić.


Beta

Pogledajte još