Blat: Zvezda zamalo da nam ukrade pobedu!

"Igrali smo veoma dobro 35 minuta, ali nam je Zvezda u poslednjih pet minuta zamalo ukrala utakmicu. U pauzi između treće i četvrte četvrtine rekao sam svom timu da ne sme rivalu da dozvoli 30 poena u deonici i, naravno, desilo se tačno to. Obećavam da to nikada više neću raditi", rekao je Blat novinarima u Beogradu.

Makabi je večeras pobedio 78:76, ali je Zvezda u poslednjoj četvrtini nadoknadila 18 poena prednosti i izjednačila, ali nije uspela da dođe do preokreta.

"Mislim da smo na kraju bili i umorni, ali je Zvezda u poslednjih pet minuta igrala jako dobro", rekao je Blat.

Iskusni trener je kazao da je teško igrati u Beogradu i pohvalio je publiku.

"Teško je igrati ovde. Zvezda je kvalitetan tim koji itekako zaslužuje Evroligu. Igrali su snažno i dobri su kao tim i imaju dobrog trenera... Navijači u Srbiji prosto ne dopuštaju svom timu da odustane i to rade tako što ih podržavaju i guraju napred", rekao je Blat.

Američki trener je pozitivno odgovorio na novinarsko pitanje da li bi voleo da radi u Srbiji.

"Ne volim da odgovaram na ta pitanja jer ispada da ne želim da budem u svom sadašnjem timu. Ali, naravno da bih voleo da radim u Srbiji. Ljudi i igrači ovde vole košarku, a radne navike i želja da se napraduje su najveći na svetu. Svaki trener bi voleo da radi u takvoj atmosferi. Mada, nadam se da ću ostati malo duže u Makabiju", rekao je Blat.

Pogledajte još