Pet stvari koje lako mogu da unište vezu

Nesigurnost
Neke nesigurnosti nestaju čim se nađemo u srećnoj vezi, ali na žalost, nesigurne osobe ulaskom u vezu u svojoj glavi stvaraju i puno novih problema. Svaka tvoja nesigurnost može da naruši ravnotežu veze, a ako dopustiš da te obuzme, može značiti i kraj ljubavi. Muškarci vole žene pune samopouzdanja, a nesigurne smatraju napornim.

Nepoverenje

Nepoverenje najčešće proizlazi upravo iz nesigurnosti. Ako nisi sigurna da zaslužuješ osobu s kojom si u vezi, lakše ćeš zamišljati različite scenarije u kojima te vara i ostavlja.

Ljubomora

U malim dozama je slatka, ali između slatkog i napornog dela postoji tanka granica koju je jako lako preći. Ako dopustiš da te ljubomora odvede u pogrešnom smeru, možeš izgubiti nešto što bi savršeno funkcionisalo, samo kad ne bi toliko gubila glavu na sitnice.

Nedostatak komunikacije

Jedan od glavnih uzroka ljubomore je upravo nedostatak komunikacije. On je možda otišao na kafu s kolegicom s posla koja mu ništa ne znači, ti si to saznala od drugarice koja ih je videla i odmah mogu da nastanu problemi. Iskrena komunikacija u vezi uvek je bolji izbor od davanja polu-informacija.

Pretpostavke

Veliki neprijatelj veze, pogotovo ako u njoj nedostaje komunikacije. On možda pretpostavlja da tebi nešto neće smetati, ti pretpostavljaš da on zna da hoće, i u trenu dolazi do svađe, bez potrebe. U vezi bi uvek treba da se držimo pravila: "Ako nešto ne znaš, ne pretpostavljaj - pitaj."

Izvor: 24sata

Pogledajte još