Morate da budete brzi: Kako da obrišete već poslati mejl na Gmail-u

U svakom slučaju komanda za "uništenje" već poslatog mejla postoji i to je rešenje svakog vašeg problema.

Gugl već neko vreme testira opciju za brisanje poslatih mejlova, koja bi trebalo da se aktivira u razmaku do maksimalno 10 sekundi od momenta slanja, kako bi se mejl izbrisao nakon slanja. Ova opcija nalazi se u Google Labs odeljku, u kojem su i ostali test-servisi, koji još uvek nisu dostupni u konačnoj verziji i obliku, i zove se Undo Send.


KORACI:

Ukoliko želite da budete "tester" ove usluge potražite je u gornjem desnom uglu GMail prozora (ikonica zupčanika, prva slika) i idite do Podešavanja u padajućoj listi. Nakon toga aktivirajte karticu (tab) Labs i pri dnu liste (treći odozdo) nalazi se Undo Send opcija. Otkačite Enable, odnosno Omogućeno i GMail će se resetovati.

Prilikom slanja mejla, nakon poslate poruke pojaviće se Undo opcija, koju morate pritisnuti ubrzo nakon slanja. Ako je sve proteklo kako bi trebalo Undo komanda će biti uvažena i mejl koji ste poslali ponovo će se otvoriti u iskačućem (pop-up) prozoru, sa desne strane Gmail interfejsa.

To je to. Da li će Undo Send raditi ili neće ne zavisi samo od vas i brzine kojom reagujete na poništenje mejla, nego i od samog Google sistema na koji ne možete da utičete.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.