Idealne poze u seksu za gubljenje kilograma

Seks je odlična fizička aktivnost koja topi kalorije, ali neke poze, ipak, zahtevaju više akcije, a samim tim pomoću njih lakše ćete gubiti kilograme. Ima još jedna prednost seksa kao vežbe - što više kalorija budete želeli da izgubite, više ćete želeti da se seksate i veza će vam biti puno bolja.

Žena je na vrhu
Nema sumnje da ova poza troši znatno više kalorija nego neke druge. Kako bi bila što uspešnija, kao i kod vežbanja, treba dati sve od sebe. Osim toga, kada ste na vrhu, isprepletite prste sa njegovim i činite pokrete kao da se naginjete natrag i vratite se napred, prema njegovu licu. Efekat na seks i na liniju biće podjednako dobar. Osim toga, ako ste na njemu i naginjete se natrag, stomak će vam izgledati ravan i seksi.

Poza most
Ova poza dosta je zahtevna za oboje. Naime žena leži na leđima, a u vazduh je podigla stomak i zadnjicu, te održava balans pridržavajući se rukama i stopalima. Muškarac je iznad i zajedno prave most. Kako biste lakše balansirali, možete da rukama zagrlite partnera i tako se pridržavate za njega. Poza je dosta zahtevna sama po sebi, a učvrstiće mišiće za koje niste ni znali da postoje. A, naravno, imaće pozitivan efekat i na mišiće ruku, zadnjice, nogu i stomaka.

Balansirajuće poze
Baš poput poze zvane most, postoje i druge seksi poze koje zahtevaju balans i tako aktiviraju određene mišiće. Evo nekih prijedloga. Stanite uz stolicu i jednu nogu podignite na nju. Nemojte da se previše oslanjate na partnera, nego prilikom odnosa probajte da sami što više balansirate.

Praktikujte seks stojeći
Okrenite se od njega i nagnite se napred tako da rukama dodirujete tlo. Iako će vas on pridržavati, ipak ćete morati da koristite i svoju snagu da biste održali ravnotežu.

Poza od pozadi uz spuštanje
Iako se poza od pozadi ne čini kao ona u kojoj žena može da bude aktivna, ako je praktikujete na drugačiji način - i te kako ćete gubiti kalorije i vežbati. Naime, ideja je da se tokom seksa lagano spuštate prema krevetu koristeći mišiće ruku, stomaka, leđa i nogu. Potom se, naravno uz partnerovu harmoničnu pratnju, vraćajte u podignuti položaj. Malo je zahtevnija, ali svakako zanimljiva poza.

Izvor: Stil

Pogledajte još