EVROLIGA: Panatinaikos porazio Zvezdu u završnici

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Demaruks Nelson sa 16 poena, dok je Raško Katić dodao 13, a Beljk Šilb 10.

U ekipi Panatinaikosa istakao se Ramel Kari sa 16, dok je Džejms Gist
ubacio 13.

U drugoj utakmici Grupe A u Vitoriji Laboral Kuča je sa 79:63 pobedila Lijetuvos ritas, koji je tako ostao bez šansi za plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Crveno-beli se posle ovog poraza nalaze na petom mestu sa skorom od dve pobede i šest poraza, dok je Panatinaikos četvrti sa četiri pobede iz osam mečeva.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je bolje ušla u meč i stekla prednost od 6:0. Zvezda je, stečenu prednost u početnim minutama utakmice, uspela da sačuva do kraja prve deonice.

Panatinaikos se u prvom poluvremenu uglavnom oslanjao na šut sa distance i raspoloženog Karija, ali je ekipa Dejana Radonjića bila znatno bolja pod košem od rivala, te je tako u Atini u prvom delu meča viđena rezultatska klackalica.

Na početku treće deonice domaća ekipa stekla pet poena prednosti (41:36), ali je Nelson u tim trenucima bio sjajan na parketu i zadržao priključak Zvezde za Panatinaikosom.

U završnici treće četvrtine PAO je ušao u bonus, te je Zvezda najčešće do poena dolazila sa linije za slobodna bacanja, pa je na kraju tog perioda igre domaća ekipa imala prednost od 52:48.

Na početku poslednje doenice PAO je stekao šest poena prednosti, ali je u tim trenucima proradio Šilb i sa pet uzastopnih poena smanjio zaostatak crveno-belih.

Ekipa Dejana Radonjića je pet minuta pre kraja meča preokrenula rezultat (59:56), ali je sa druge strane Džejms Gist vezao pet poena, te ponovo doveo Panatinaikos do prednosti, koju je domaća ekipa očuvala do kraja.

Beta

Pogledajte još