Građani donose pomoć azilantima

U hotelu "Berlin" trenutno se nalaze 102 azilanta.

Hazir Dacić je agenciji Beta rekao da je većina azilanata poreklom iz Sirije, Somalije i Sudana i da su do Srbije putovali i po nekoliko meseci.

"Azilanti se dobro osećaju, a u hotelu je jutros počeo njihov zdravstveni pregled. Ovi ljudi nisu krili radost zbog toplih reči kojim su ih dočekali u Sjenici",
rekao je Dacić.

On je zahvalio gradjanima Sjenice i Novog Pazara koji neprestano donose pomoć u vidu obuće, odeće i namirnica za azilante.

"Po dobijanju informacije da su azilanti juče stigli neprestano dobijamo pomoć od dosta dobrotvornih organizacija. Danas je stigao kamion sa namirnicama i odećom od gradjana Novog Pazara, a mi ćemo se potruditi da im pomognemo koliko nam mogućnosti dozvoljavaju", rekao je Dacić.

On je dodao da je medju azilantima i jedna porodica sa malom decom iz Avganistana, kao i nekoliko maloletnih osoba koje su smeštene u posebnim sobama.

U petak je organizacija Studenti za slobodu-FPN predala pomoć azilantima smeštenim u Obrenovicu, a beogradski bend sHpiritus mOvens nastupiće u utorak 10. decembra u 17.30 časova u hotelu u Obrenovcu u kojem se azilanti nalaze.

Beta, Nadlanu.com
Foto: Jovan Nedeljkov

Pogledajte još