Neverovatna pseća vernost: Još kad bi i ljudi bili ovakvi

Nabavio je novog ljubimca - rasnu kraljevsku pudlu. Uprkoss tome što ga je gazda napustio mešanac Betoven nije odustao od svog vlasnika. Već godinu dana spava pod stepenicama zgrade u kojoj njegov bezosećajni vlasnik živi i strpljivo čeka da on pođe u šetnju s novim ljubimcem. Prati ih veselo u stopu.

- Kako je to tužno, jadničak stalno ide za njima. Koliko je samo vernosti u tom srcu, ne odustaje ni kada ga vlasnik gađa kamenjem, tera štapom, samo se malo povuče i za nekoliko sekundi je opet blizu njih - priča Majda Abazović (20), studentkinja medicine.

Dodaje kako je za Betovena čula od sestrične koja živi u istoj zgradi kao i okrutni vlasnik.

Kad spazi vlasnika nije zainteresiran za hranu
- Odlučila sam da pomognem psu, jer time se bavim duže vreme. Već sam razgovarala s dobrim ljudima koji će mi pomoći da psa smestim u pansion, gde će ga veterinari pregledati. Želja mi je da se malo oporavi, a onda ću mu izvaditi potrebne dokumente za udomljavanje - optimistična je Majda.

- Za Dandija, kako sam ja nazvala psa, najbolje bi bilo da ostane ovde, ali on bi se stalno vraćao pred zgradu vlasnika - rekla je Majda.

Psa nije bilo teško pronaći, jer za njega znaju svi u naselju poput Tee Mešić, koja hrani lutalice među kojima je bio i izbačeni Betoven. U tom trenutku pojavio se njegov, sada već bivši, vlasnik. Odmah ga je spazio i više nije bio zainteresovan za hranu.

Kad je postao prevelik odlučio ga se reši
- To je moj bivši pas i zove se Betoven. Ja ga zovem skraćeno Beti i star je oko 20 meseci. Našao sam ga u kutiji između zgrada sa još tri šteneta. Svideo mi se i uzeo sam ga. Narastao je i više ga nisam mogao držati u stanu u kojem živim sa majkom. Pustio sam ga napolje, ali su komšije počele da se žale, pa sam ga odveo u park nedaleko od zgrada - hladno priča Mustafa Porčić (50).

Dodaje kako je nabavio Bonu, kraljevsku pudlu, a da je Betoven počeo da biva ljubomoran jer ga ‘nije vodio u stan’.
- Ja ga ne tučem, istina, ponekad na njega vičem kada laje na decu. Bilo bi mi drago kada bi ga neko udomio - zaključuje. Svi koji bi hteli Betovena ili da pomognu Majdi u skupljanju donacija za troškove zbrinjavanja mogu to da urade na Facebooku, dovoljno je da postanu prijatelji s njom.

Izvor: B92

Pogledajte još