Veliboru Dunjiću dve godine zatvora zbog napada na Čedomira Jovanovića

Istom presudom Dunjiću je ukinut pritvor u kom je bio od aprila ove godine, ali koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Leo Petrović osuđen je, takođe zbog napada na Jovanovića, na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine.

Sudija Slađana Marković prilikom izricanja presude rekla je da su Dunjić i Petrović osuđeni za krivično delo nasilničko ponašanje, ali ne kako je to opisano u optužnici na sportskoj priredbi, već u restoranu koji je na putu do plivališta.

Sud je, kako je dodala, utvrdio i da oni svojim postupkom nisu izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju za šta su, takođe, bili optuženi.

Sudija Marković poručila je Dunjiću da je tako visoku kaznu dobio jer je i ranije osuđivan za nasilničko ponašanje i izrazila nadu da se više "neće sa njim viđati po sudnicama".

Ona je dodala da je Dunjiću pritvor ukinut jer ne postoji bojazan da će u kratkom roku ponoviti krivično delo.

Petrović je osuđen na uslovnu kaznu jer je, prema rečima sudije, samo verbalno vređao Jovanovića.

Izricanje presude nisu pratili Dunjićevi i Petrovićevi prijatelji već su na zahtev sudskog veća u sudnicu pušteni samo Dunjićevi otac i brat.

Prijatelji, koji su ostali u hodniku Palate pravde, tom prilikom su izvređali snimatelje koji su pokušali da ih slikaju.

Dunjićev branilac Saša Milovanović rekao je novinarima da nije zadovoljan presudom.

- Gorak je ukus kada ne verujete filmu, nego Čedomiru Jovanoviću - rekao je advokat, aludirajući da se na video snimcima tuče iz restorana ne vidi da Dunjić udara lidera LDP-a već da ga brani.

Dunjić i Petrović su se teretili da su 17. aprila u Segedinu, uoči vaterpolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima.

Tokom suđenja saslušani su kao svedoci i Jovanović i njegova supruga Jelena, i brojni drugi očevici, a sud je pregledao i video snimke sukoba.

Jovanović je tvrdio da ga je Dunjić napao najpre verbalno vređajući ga kao "izdajnika Kosova" , a potom i fizički, dok je Dunjić tvrdio da je sprečio napad na predsednika LDP-a.

Dunjić je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso", a nakon amnestije pušten je iz zatvora prošle godine u novembru.

Izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.