Kako da pametno kupujete na rasprodajama

Kraj godine, osim euforije zbog praznika donosi i brojne rasprodaje. Iako ih svi jedva čekamo, kako bi po povoljnijoj ceni pazarili nešto što već duže vreme merkamo, treba imati na umu osnovni cilj rasprodaja, a to je da se prodavci otarase sezonske robe koja im je preostala.

Upravo zbog toga, u šoping krenite svesni činjenice da ćete zaista kvalitetnu stvar po niskoj ceni teško naći, kao i da će vas sve vreme dekoncentrisati gomila stvari sa primamljivim popustima koje vam zapravo i nisu potrebne.

Ono što je "siguran dobitak" i što nećete pogrešiti ako kupite su stvari koje ne izlaze iz mode ili predstavljaju investiciju: zimski kaput, mala crna haljina, kožne čizme, torba koju merkate, bela košulja, crna suknja i dobro skrojeni sako.

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina stvari koje vam baš i nisu taman, ali "nema veze, na rasprodaji su" ili "nema veze, smršaću/ugojiću se posle praznika".

Jednostavno se ne isplati kupovati nešto što vam je veliko ili usko, naročito kada je obuća u pitanju. Ma koliko cena bila povoljna, sve su šanse da bacate novac na nešto što nećete nositi.

Pažnju treba obratiti i na dezene i kroj, jer nešto što je ove sezone popularno, sledeće neće biti.

Karirano je, na primer, imalo svojih pet minuta slave ove zime, ali već sa prvim toplim danima dominiraće pruge različlitih debljina.

Balon kroj kaputa takođe je jedan od trendova koji će ostati u 2013. godini, jer nas očekuje povratak strukiranijih modela.

Zagasite boje nisu pametan izbor, jer će proleće biti obojeno pastelnim tonovima. Jedini izuzetak je teget boja koja se uvek sjajno kombinuje u mornarskom stilu.

Ukoliko ugledate na policama odeću cvetnih dezena, sjajne materijale ili suknju srednje dužine, slobodno pazarite, jer su to komadi koji će se nositi i sledeće sezone.

Za kraj, bitno je i da se vi odgovarajuće odenete za šoping. Obucite nešto komotno i lagano kako biste mogli da se presvlačite lakše i izbegnete da se usput "skuvate", a ravna obuća je najbolja za višesatno hodanje.

Izvor: Mondo
Foto: Beta - Milan Obradović

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.