Skaut Zvezde nije uplašen mogućnostima Dinama

BEOGRAD, 26. jula 2009. (Beta) - Skaut Crvene zvezde Nebojša Milošević izrazio je uverenje da će taj fudbalski klub uspeti da u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa savlada Dinamo iz Tbilisija, tim koji je analizirao posmatrajući ga na prošlonedeljnom meču sa letonskim Lijepajas Metalurgsom.

"Dosta toga je na nama. Ako Zvezda bude maksimalna, kontrolisaćemo utakmicu i to je dobro", ocenio je Milošević, koji je utiske o igri Dinama u pobedi od 3:1 preneo treneru Zvezde Vladimiru Petroviću "Pižonu".

Dinamo, prema rečima Miloševića, igra u formaciji "4-2-3-1" u kojoj je najistureniji napadač Gruzijac Mate Vacadze.

"Odbrambena linija im maltene ne učestvuje u napadu. Drže pozicije, a bekovi kreću po bokovima tek ako ih ponese publika ili ako je totalna ofanziva tima. Jaki su u skoku i imaju specifične postavke kod kornera, kad i dva štopera dolaze na skok", primetio je Milošević.

"Početna formacija ostaje ista i kada napadaju, s tim što dva zadnja vezna nisu previše napadački orijentisani, ali zato trojica ofanzivnih jesu. Ipak, uvek je u centru pažnje taj jedan istureni napadač", dodao je skaut Zvezde.

Milošević je ocenio i da su pojedinci najveći kvalitet Dinama, osvajača Kupa pobednika evropskih kupova zi 1981. godine.

"Sve se vrti oko centralnog veznog igrača sa brojem 10 na leđima, Georga Merebašvilija. Dobar je fudbaler, može da igra i po strani i na centralnom delu sredine terena", naveo je Milošević.

"Tu je i igrač 'broj sedam', Aleksandr Kaškadze. Takođe je tehničar dobar, ali nije to ništa spektakularno. Ipak, vrlo su čvrsta ekipa, ruska škola. Snaga im je bitan element fudbala. Fanatični su i sigurno će ginuti svih 90 minuta", istakao je.

Milošević je kazao i da bi problem za "crveno-bele" moglo da bude sparno vreme u Tbilisiju gde će se 30. jula igrati prva utakmica između Zvezde i Dinama.

"Kažu da često pada kiša, a posle je vlažnost velika. Temperatura će biti manja nego u Srbiji, ali je ta vlažnost nezgodna. Ipak, na to ne možemo da utičemo, tako je kako je", rekao je Milošević i dodao da atmosfera na stadionu "Boris Pajčadze", koji ima 60.000 mesta, ne bi trebalo da utiče na igrače Zvezde.

"Stadion je zaista imponzantan, ali ne može se reći da su navijači vatreni. Oni čak i nemaju posebnu tribinu na kojoj je 'kop'. Uglavnom navijaju sedeći, ali znaju da ponesu tim aplauzom i vikom. Očekuje se oko 10.000 gledalaca protiv Zvezde, ali sam siguran da će Gruzijci tek u Beogradu videti šta je vruća atmosfera", kazao je Milošević.

Pogledajte još