Haradinaj se zalaže za prekid razgovora sa Srbijom

Foto: AP

"Predviđam da ću na parlamentarnim izborima uspeti da budem predsednik Vlade", rekao je Haradinaj u intervjuu za dnevnik Epoka e Re i dodao da će Kosovu dati vladu čistih ruku.

Njegova partija je do sada imala koordinatora u ekipi koja vodi razgovore sa Srbijom. Tu dužnost je obavljao prvi zamenik predsednika AZBK Bljerim Šalja.

Haradinaj je kako kaže, zdušno podržavao razgovore između dve zemlje, ali sada se zalaže ne samo da se Šalja povuče, već i da se prekinu razgovori između Kosova i Srbije.

Haradinaj je za loše rezultate na lokalnim izborima u kojima je izgubio opštine Peć, Đakovica, Orahovac i Suvu Reku optužio SHIK (Obaveštajnu službu blisku DPK), prvog potpredsednika Demokratske partije Kosova Kadri Vejseljija, koji je bio šef SHIK-a i srpsku "UDB-u" (BIA).

Ambicije da postane premijer Haradinaj je iskazao već tokom prošle godine prilikom dolaska na Kosovo nakon što je oslobođen optužbi za ratne zločine u Haškom tribunalu.

On je zatražio da mu se omogući nastavak mandata premijera, mesto koje je napustio kada je obelodanjena optužnica protiv njega.


Beta

Pogledajte još