Poslovi koje možete da započnete sa malo ili nimalo novca

To međutim odlažu jer pretpostavljaju da je to težak proces za koji treba izdvojiti veliki kapital. Zapravo je dosta malih i uspešnih preduzeća započelo sa malo novca. Najvažnija je ideja i volja za uspehom.

Evo koje poslove možete da započnete bez velikog ili čak nikakvog kapitala:

Lični stilista
Da li volite modu i imate dobar stil? Započeti posao ličnog stiliste je veoma lako. Samo treba da date oglas ili reklamu da možete da pomognete ljudima u izboru odeće. Za pokretanje ovog posla nije potrebno uopšte izdvojiti novac, osim onog za reklamu.

Privatni učitelj
Ono što privatne časove čini korisnim jeste da za malu naknadu za oglašavanje u novinama ili čak besplatno oglašavanje na internetu, možete da steknete gomilu klijenata.

Slobodan pisac
Ukoliko imate talenat za pisanje, ništa vas ne košta da se oprobate u tome. Možda ste čuli za sada poznate autore koji su su se u početku dosta namučili kako bi objavili svoje knjige, međutim, sa evolucijom elektronskih knjiga, danas nije teško da nešto objavite na Amazonu. Ne treba vam novac, samo vreme za pisanje.

Bloger
Za ovaj posao vam je uz smisao za pisanje potreban samo kompjuter i internet. Poznati blogeri zarađuju od reklama koje objavljuju na svojim blogovima kao i od javnih pojavljivanja i lične reklame nekih proizvoda. Vreme blogera je došlo, oprobajte se u tome i iznenadićete se koliko je lako da prikupite redovne čitaoce, a samim tim i redovne prihode.

Izvor: Haber.ba
Foto: Morguefile

Pogledajte još