Čudotvorni napitak za zdravlje

0

Kada zajedno pomešate sok od svežih jabuka, cvekle i šargarepe, dobijate čudesni napitak.

Kombinaciju su osmislili kineski travari za lečenje raka pluća te mnogobrojne druge bolesti pre mnogo vekova. U savremeno doba ovaj sok dobio je masovnu popularnost širom sveta zbog lake dostupnosti i izuzetne efikasnosti.

Priprema soka
U jednakim količinama iscijedite u sokovniku sok od svežih jabuka, cvekli i šargarepe. Sok pijte isključivo svež i nemojte ga čuvati u frižideru. Alternativno, ako nemate sokovnik, možete u blenderu napraviti kašu od ova tri sastojka uz dodavanje vode po potrebi kako bi ga lakše konzumirali.

Dejstvo
Prema kineskim drevnim travarima ovakav napitak korišćen svakodnevno 3 meseca usporava ili zaustavlja razvoj kancerogenih ćelija.

Kombinacija sastojaka efikasna je za zdravlje bubrega i pankreasa. Napitak pozitivno deluje na krvnu sliku, normalizaciju krvnog pritiska i prevenciju vaskularnih oboljenja. Napitak odlično deluje na sistem za varenje i čuva ga od čira.

Jedan od najznačajnh efekata napitka je uticaj na mozak gde pojačava memoriju i poboljšava funkciju mozga. Ovakva kombinacija sastojaka pročišćava krv i jetru te povećava broj crvenih krvnih zrnaca i leči anemiju. Preporučuje se i ženama za vreme i nakon menstruacija te osobama koje su na dijetama jer dobijaju super hranjivu i energetski vrednu hranu uz minimalan broj kalorija.

Napitak obiluje vitaminima A, B kompleksom, C, E i K, zatim sadrži znatne količine niacina, cinka, magnezijuma, pazijuma, gvožđa, kalcijuma, sode, mangana te beta karoten.

Izvor: ZdravaPriroda.com
Foto: avocadopesto.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.