Brutalno: Muškarac iz Bresnice majku tukao do smrti

Devedesetogodišnja R. L. pronađena je mrtva u svojoj kući u selu Bresnica kod Čačka. Zbog sumnje da je ubio svoju majku, policija je u sredu uhapsila M. L.(62).

Prema nezvaničnim saznanjima, M. L. je staricu brutalno pretukao 5. januara, a komšije su je dva dana kasnije pronašle mrtvu u njenoj kući. Odmah su obavestile Hitnu pomoć, koja je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt. Policija je odmah obaveštena, a zbog vidnih povreda po glavi i usled svedočenja komšija da je M. L. i ranije više puta fizički zlostavljao svoju majku, njemu je određen pritvor.

- Godinama unazad, on ju je prebijao. Nesrećna starica, međutim, nikada nije želela da prijavi sina - saznali smo od žitelja ovog sela kraj Čačka.

Kako nam je rekao izvor blizak istrazi, M. L. je, najverovatnije, pretukao R. L. u nedelju. Tukao ju je najviše po glavi, zbog čega je starica bila u kritičnom stanju, a on joj nije pružio pomoć, niti ju je odveo kod lekara. Dva dana se nesrećna žena mučila, da bi u utorak uveče podlegla povredama. Komšije su primetile da starica ne izlazi iz kuće, pa su pokušali da je pronađu u kući, ali su tamo zatekli njeno beživotno telo.

Uviđaj o ovom nesrećnom događaju je u toku, a obdukcija i detaljna istraga će utvrditi šta je tačan uzrok smrti nesrećne starice. M. L. je određen policijski pritvor, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji, koji će odlučiti o njegovom daljem zadržavanju u pritvoru.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još