KAKAV NA JELU, TAKAV NA DELU: Šta znači ako muškarac voli da kuva, a šta ako odmah "skače" na desert?

Postoji mnogo stvari na osnovu kojih možete da zaključite dosta o karakteru muškarca koji vam se dopada. Da li ste znali da njegovo ponašanje za stolom može da otkrije kakav odnos ima prema ljubavi?

Istraživanja su pokazala da se na osnovu nečijeg ponašanja za trpezom i odnosu prema hrani može zaključiti kako će se ponašati prema partnerki. Stara izreka "kakav na jelu, takav na delu" govori upravo o tome!

Romantičar

Za muškarca koji obraća pažnju na detalje na trpezarijskom stolu kao što su cveće, sveće ili dekorativne salvete, može se reći da je romantičar po prirodi. Za njega obedovanje nije samo puko "punjenje" stomaka, već je to svojevrsni ritual zbog kojeg se vredi potruditi. Shodno tome, ovakav muškarac se prema izabranici svog srca ophodi s pažnjom i nežnošću, a romantična iznenađenja su sastavni deo njegove zavodničke taktike. Ako ste mislile da uz takvog tipa možete sebi da dozvolite da se zapustite, prevarle ste se. Tip-top izdanje se očekuje u svakom momentu.

Hedonista

Ako mu pri samoj pomisli na hranu polazi voda na usta, naišli ste na muškarca sa nezajažljivim ljubavnim apetitom. Hedonista koji podjednako uživa u hrani i piću, kraj sebe želi partnerku koja će utoliti njegovu glad i žeđ u svakom pogledu. Njegove potrebe su na prvom mestu. Ipak, ukoliko se desi da su vaši ljubavni apetiti veći od njegovih, možete očekivati burnu reakciju. S obzirom na to da voli da dominira, neće pozdraviti vašu inicijativu. Niko nema prava da zahteva više hrane i ljubavi od njega.

Egoista

Muškarac koji ne uživa u hrani i koji jede samo zato što mora i to najčešće brzo da ne bi gubio dragoceno vreme, ima sličan odnos prema ljubavnom činu. Vreme igra veoma važnu ulogu u njegovom životu. Ako jelo nije spremno na vreme ili njegova izabranica kasni i time remeti njegovo brižljivo isplanirano veče, i te kako će se pobuniti. Zbog toga i nije tako teško izaći na kraj sa ovakvim muškarcem. Da li ste spremili vrhunski gurmanluk ili obukli svileni donji veš, uopšte nije važno! Dovoljno je samo da se uklopite u njegov raspored.

Domaćin

Ako izabranik vašeg srca ne voli da isprobava nova, egzotična jela, radije se drži starih i oprobanih recepata domaće kuhinje, naišli ste na konzervativnog muškarca. Na njega ne možete da računate da će vas u naletu maštovitosti iznenaditi kartama za moderan balet ili izložbu cveća. On vam nikada neće predložiti da "procunjate" po novom tržnom centru. Za njega je romantika mirno veče kraj TV-a, po mogućstvu uz pivo i kokice. Nešto slično možete da očekujete i u zajedničkoj postelji.

Sprinter

Muškarac koji ne voli brižljivo osmišljene ručkove koji uključuju predjelo, supu i glavno jelo, već sa nestrpljenjem iščekuje desert, sličan odnos ima i prema udvaranju. Ovakav tip neće gubiti vreme na duga upoznavanja, nevine romanične izlaske, već će se potruditi da preskoči predigru i odmah pređe na "glavni čin". Međutim, upravo ta njegova nestrpljivost ga često debelo košta. Neretko se njegovi osvajački pohodi završavaju neslavno, jer nikako da shvati da žene, zapravo, najviše uživaju u igri zavođenja.

Igrač

Ako se muškarac koji vam se dopada rado hvata za varjaču, ima istančan ukus i vrlo vešto priprema sve vrste jela, onda ste naišli na veštog ljubavnika. Osvajanju žene pristupa sa istom predanošću s kojom pristupa pripremi hrane. To kod njega nije samo stvar instikta već i poznavanja. Ovakav muškarac je dosta vremena posvetio proučavanju žena i njihovih potreba. Za njega je ljubavna igra čin koji predstavlja veliko zadovoljstvo i zato je planira do sitnih detalja. Propusta ne sme biti.

Trapavko

Nemarni, rasejani tip koji prosipa hranu i piće za stolom, redovno ostavlja fleke i mrve za sobom, sa sličnom nespretnošću se ophodi i prema osobama suprotnog pola. S obzirom na to da je svestan svojih nedostataka, neretko se povlači u sebe zbog čega ume da bude težak za "saradnju". Da bi se sa ovakvim muškarcem izašlo na kraj potrebno je dosta strpljenja. Ipak, kad vam se jednom otvori, veza sa njim može vam se isplatiti, jer ćete kraj sebe imati predanog i požrtvovanog ljubavnika.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još