Kad ljubav zakasni

0

Romantična priča o potrazi za pravom ljubavi i onda kada se čini da je to nemoguće.

Glavne uloge:
Miloš Biković, Brankica Sebastijanović, Dušanka Stojanović Glid, Nikola Ranđelović, Sunčica Milanović, Jovana Stojiljković, Jelisaveta Karadžić, Marijana Andrić, Uroš Jakovljević, Milena Vasić, Bojana Kovačević, Igor Pervić, Mrđan Ognjanović, Bogdan Bogdanović, Milo Lekić, Marija Jovanović, Vanja Milačić, Mateja Živković, Nataša Vlahović

Scenario:
Milena Depolo, Milice Jakovljević Mir-Jam, roman “Samac u braku”

Režija:
Ivan Stefanović

SINOPSIS

Ženidba uspešnog mladog advokata, najpoželjnijeg neženje malog grada, nepoznatom Beograđankom izaziva veliko interesovanje i razne komentare. Međutim, niko i ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para.

REDITELJ O FILMU

Film “Kad ljubav zakasni” nastao je po romanu “Samac u braku” Milice Jakovljević Mir-Jam. To je romantična melodrama čija se radnja odvija u Srbiji tridesetih godina prošlog veka. Priča se dešava u malom mestu u unutrašnjosti, kao što je i slučaj s većinom klasičnih romana i drama naše književnosti. Život u unutrašnjosti najbolje oslikava naš mentalitet i naši gledaoci se s time lako poistovećuju. Sremski Karlovaci su bili prirodan izbor za snimanje jer svojom arhitekturom i izgledom najbolje oslikavaju to doba.

Delikatan odnos između glavnih junaka, u kome se smenjuju ljubav i mržnja, omogućio nam je da ispričamo veoma zanimljivu ljubavnu priču sa puno neočekivanih obrta i dosta humora. Izborom Miloša Bikovića, koji je trenutno najveća glumačka zvezda u Srbiji i regionu, dobili smo dragulj uz pomoć koga je ova priča dobila jednu novu dimenziju. Uz njega je i mlada Brankica Sebastijanović, koja je će sigurno osvojiti srca publike i postati jedna od najznačajnih glumica nove generacije.

Pored njih dvoje u filmu glume poznate glumice Dušanka Stojanović Glid, Vesna Stanojević, Milena Vasić i čitava plejada mladih glumaca koju su još uvek na studijama ili su ih upravo završili, a to su Marijana Andrić, Jovana Stojiljković, Nikola Ranđelović, Jelisaveta Karadžić, Sunčica Milosavljević, Uroš Jakovljević i drugi.

Posebnu vrednost ovom flimu daje fotografija Miloša Spasojevića koja suptilnim, toplim tonovima i bogatom slikom dočarava prizore iz ove epohe u Srbiji. Za to su posebno zaslužni i scenograf Dejan Anđelković i kostimograf Ivanka Krstović. Originalnu muziku za film “Kad ljubav zakasni” komponovao je Nemanja Mosurović, a montažer filma je Petar Putniković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.