Boja kose može o vama otkriti mnogo više nego što mislite

Platinasta plavuša
Samo je 10 posto ljudi na svetu prirodno plavokoso. Ova boja svakako privlači pažnju budući da je izuzetno retka. A sve što je jako retko, privlači pažnju na sebe.

Zlatokosa plavuša
Teško je ne poistovetiti zlatno plavu kosu s nekim od dva legendarna poimanja savršene lepote - klasične, zavodljive, elegantne lepotice dostojne crvenog tepiha ili tipične američke devojke iz susedstva. Ali iza seksipila i nevinosti koju na prvi pogled predstavlja, ova boja skriva zabavu, flert i druželjubivost osobe koja je nosi.

Ombre
Ombre je još uvek popularan, uprkos činjenici da su ga proteklih godina poznate i manje poznate dame širom sveta bukvalno prostituizirale. Izgled tamnog korena, koji postepeno sve više svetli prema vrhovima kose, izuzetno je lak za održavanje, pa osim što otkriva pomodnu osobu, predstavlja i osobu koja voli da bude bezbrižna, praktična, ali i osobu koja ne igra uvek na sigurno.

Brineta
Ne znamo koliko u tome ima istine, no činjenica je da brinete smatramo najinteligentnijima. Doživljavamo ih kao pametne, zrele i nadarene za procenu karaktera. Prirodnih brineta je najviše, od svih prirodnih boja kose, no s nekoliko pramenova ili nijansiranjem prirodne boje prelivom, svakoj smeđoj možete dodati onaj wow efekat.

Tamna smeđa
Tamna, tamna smeđa koja naginje ka crnoj teška je boja za izneti i za održavati, ali za one kojima zaista odlično stoji, smatramo da je vredna truda. U kombinaciji s bogatim talasima i loknama skriva određenu dozu mističnosti, a osobe s ovom bojom često doživljavamo kao kreativne. Dve osobine koje nipošto ne bismo odbili.

Boja kestena
Baš poput plave boje, i crvena kosa je vrlo retka. Iz nekog nepoznatog razloga, osobe s crvenkastosmeđom bojom kestena, ne uživaju baš povoljnu reputaciju. Smatramo ih oholima, preponosnima, teško dostupnima. Dobra je strana što takve osobe doživljavamo i kao pustolove, avanturiste i vatrene individue.

Bakreno crvena
Iliti ono što u narodu zovemo ginger, riđom ili narandžastom kosom. Vatrena crvenokosa prva nam je asocijacija na ovu boju kose. Ove žene smatramo samouverenim (da ne kažemo tvrdoglavim), odlučnim, vrtirepkama i veoma strastvenim (da ne kažemo vrućeg temperamenta).

Izvor: Index.hr

Pogledajte još