Serije koje smo nekada gledali

0

Televizijski program je nekada bio jedini prozor u svet, a porodice su se okupljale sa prijateljima kako bi gledale šta su to televizijski majstori osmislili za tadašnju publiku. Ovo su samo neke od serija koje smo rado gledali.

Kuda idu divlje svinje je jugoslovenska serija koju je radio TV Zagreb, a snimljena je 1971. godine. Radnja serije odvija se 1943. godine na periferiji Zagreba, i opisuje sukobe dve konkurentske švercerske ekipe. na čelu jednih je Crni Roko (Ljubiša Samardžić), a drugu predvodi Veriga (Jovan Ličina). Sve se dešava pod budnim okom žandarmerijskog narednika Mila Vrbice (Fabijan Šovagović).

Iako je snimljena sedamdesetih godina, u seriji nema ni traga od partizana, revolucije ili drugih ideoloških elementa tipičnih za serije iz ovog perioda. Uprkos tome emitovala se zahvaljujući zauzimanju književnika Miroslava Krleže i političara Vladimira Bakarića.

Serija ima 10 epizoda.

Kapelski kresovi je jugoslovenska televizijska serija takođe snimljena u produkciji TV Zagreb, 1975. godine. Scenario je nastao po istoimenom romanu Veljka Kovačevića, zasnovanom na istorijskim događajima i ličnostima iz ustanaka u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju u Drugom svetskom ratu.

“Smogovci” su hrvatska humoristično-dramska TV serija koja se osvrće na život obitelji Vragec u Naselku, delu Zagreba. Veliko finale serije bilo je 1997. godine. Serija je stvorena po istoimenom romanu Hrvoja Hitreca. Smatra se jednom od najpopularnijh TV-serija za decu i omladinu u istoriji hrvatske i jugoslavenske televizije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.