Zvezda ubedljivo savladala Panionios

Crveno-beli su tako došli do druge pobede u drugoj fazi takmičenja, dok je Panionios pretrpeo treći poraz.

Zvezdu je do pobede predvodio kapiten Marko Simonović sa 18 poena i osam skokova, dok je Čarls Dženkin postigao dva manje, a centar Boban Marjanović je imao "dabl-dabl" učinak od 10 poena i 11 uhvaćenih lopti.

U ekipi Panioniosa istakao se Erik Mek Kolum sa 11 poena, a srpski internacionalac Uroš Duvnjak postigao je sedam uz četiri asistecnije.

Zvezda će se u narednom kolu Grupe L sastati sa Panioniosom, ali ovaj put će gostovati u Atini.

Gosti iz Atine su bolje počeli utakmicu od domaćina. Mark Karter je već u prvom napadu pogodio za tri poena, na šta je isti odgovor imao Simonović, međutim, Zvezda je potom počela da greši u napadu, pa su gosti u petom minutu imali šest poena prednosti (13:7).

Obe ekipe igrale su agresivnu odbranu, a sve što je Zvezda uspela da uradi do kraja prve deonice je da umanji razliku na tri poena.

U drugoj četvrtini Zvezda je zaigrala znatno bolje u napadu, a i u odbrani je uspela da zaustavi spoljne igrače Panioniosa, te su do poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i na odmor odu sa prednošću od četiri poena.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Zvezdi, tada su napravili seriju od 12:0 i prelomili utakmicu.

Odlična igra crveno-belih se nastavila četvrtoj deonici, na šta Panionios nije imao odgovor, pa su tako košarkaši Dejana Radonjića lako došli do druge pobede u Evrokupu.

Pogledajte još