Nišliji stigao 13 miliona račun za struju: "Ovoliko ne potroši ceo Niš!"

0

Iz Niša je juče stigla vest da je jedan građanin dobio račun od neverovatnih 116.000 evra. Dok je u Beogradu ministarka energetike Zorana Mihajlović objašnjavala da nezavisna komisija tek počela da analizira rad u EPS-u, decembarski račun za struju umalo nije onesvestio Grujicu Stanijanovića, iz sela Tešica kod Aleksinca. Na računu je pisalo da treba da plati 13,4 miliona dinara!

Prvo sam pomislio da je 13.000 dinara, što je mnogo jer obično plaćamo oko 2.000. Žena kaže: „Lele, nisu normalni“. Onda vidim mnogo brojki ima, pa kažem, ma nije 13.000 nego 130.000. Žena se hvata za glavu. Onda vidim da nije ni to, da je neki broj koji ne mogu da pročitam koliko cifara ima. Da je račun na preko 13 miliona dinara. Šokirali smo se – poverava se Grujica.

On kaže da nema ni dinara duga za struju, pa ga je toliki iznos još više iznenadio.

Na računu piše da sam potrošio 688.254 kilovat-sati, što je neverovatno. Toliku struju ne da ne može da potroši Aleksinac, nego ni ceo Niš – kaže Grujica.

U niškom „Jugoistoku“ kažu da je došlo do greške zbog pokvarenog strujomera i da je nepravilnost otkrivena bez reklamacije.

Greške će ubuduće da se plaćaju, na tapetu su direktori pet distribucija s kojima se ministarka Mihajlović sastala juče u Vladi.

Ubeđivali su me da nemaju dovoljno ljudi koji očitavaju brojila. Rekla sam da će, ako je potrebno, i svi zaposleni morati da čitaju brojila. Ako treba i direktori, jer ovo ne sme da se ponovi – navela je ministarka.

Ona je upozorila da će, ukoliko se ovo ludilo nastavi, svi direktori biti smenjeni. Čak i u samom EPS-u sumnjaju da su direktori svih pet distribucija lošim radom doveli do problema.

Novi direktor „EPS Snadbevanja“ Željko Marković priznao je juče da je za greške kriv ljudski faktor. On je pozvao sve koji sumnjaju u ispravnost svojih računa da se do kraja meseca jave distribucijama i da će im, ukoliko se utvrde greške u obračunu, korekcije biti urađene za tri dana. Građanima kod kojih se utvrdi greška, novac će biti vraćen odmah ili će im sledeći račun biti umanjen za taj iznos.

Uveravam vas da će svi sledeći računi biti ispravni – poručio je Marković.

Prva mesta Nišlijama
Stijanović je rekorder, a drugo i treće mesto pripadaju Nišlijama – Dušanu Anisimovu sa računom od blizu dva miliona i Zvonimiru Tošiću sa 1,7 miliona.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.