Žene u tridesetim sve češće postaju lezbejke

Dok su ranije za seksualna eksperimentisanja bile zadužene "lude dvadesete", seks stručnjaci kažu kako se u poslednjih desetak godina žene na istopolne veze odlučuju sve kasnije, i to nakon što se udaju, rode decu i razvedu, prenosi "Look".

"Danas fakultetsko razdoblje više nije rezervisano za eksperimentisanje", kaže dr Ketrin Braun. "Ljudi postaju sve otvoreniji i fluidniji kad je seksualnost u pitanju. Dok se muškarci uglavnom povode za seksualnošću, žene se na veze sa drugim ženama odlučuju nakon što se razočaraju u vezama sa muškarcima te shvate kako im žene psihološki mogu pružiti potporu koja im bolje odgovara, tvrde stručnjaci.

"To je smešno, jer sam uvek bila uverena kako ću se udati za muškarca. Žene me nisu odbijale, ali nikad nisam ni razmišljala o istospolnoj vezi. zabavljala sam se s muškarcima godinama, a onda upoznala prijateljicu koja je bila lezbejka, i nešto je među nama kliknulo"
, objašnjava glumica Viki MeKelar.

"Šta ti je privlačno sa 25, ne mora ti biti privlačno i sa 35. Tome dodajte nestanak pritiska okoline koja stalno ispituje kad ćete se udati i roditi i to sve objašnjava"
, kaže Sian Lambert, savetnik udruženja "Lesbian&Gay Foundation".

Izvor: Stil

Pogledajte još