Top 5 dama koje su okrenule svet naglavačke

0

Puno žena je tokom istorije bilo inteligentno, talentovano, bile su lideri, špijuni, seks simboli i kulturne ikone. Odabrali smo top 5 koje su u tome prednjačile.

1. Kleopatra : Zvela je Cezara i Marka Antonija – dva najmoćnija lidera u to vreme. Zauvek će ostati upamćen način na koji je upoznala Cezara – umotala je sebe u tepih i dala da je isporuče u njegove lične odaje. Odvažno, složićete se.

2. Katarina Velika : Ova ruska carica imala je velike ljubavne apetite. Bila je poznata po tome da je održavala “veze” sa muškarcem samo dok su je oni zabavljali, a onda bi ih odbacivala uz nagradu koja je bila u darovima kao što su zemlja, kmetovi i slično.

3. Mata Hari: Zavodljiva plesačica koja je okrenula Pariz naglavačke ranih 1900-ih. Bila je ljubavnica mnogih moćnih muškaraca i sa njima putovala širom Evrope. Kada je izbio Prvi svetski rat, postala je nemački špijun pod šifrom H – 21. Na kraju je uhvaćena, osuđena i pogubljena od strane Francuza.

4. Valis Simpson : Ova tri puta udavana Amerikanka iz višeg društvenog staleža zavela je jednog kralja. Kada je upoznala princa Edvarda VIII od Engleske u ranim 1930-im, ona je već bila udata za svog drugog muža. Postali su ljubavnici, a pošto nije mogao da vlada i bude u braku sa ženom koja se dva puta razvodila, Edvard je odlučio da abdicira i to posle manje od godinu dana na tronu. Nasledio ga je brat Džordža VI.

5. Merilin Monro : Najpoznatija američka zavodnica 20. veka koja je Kenedija zavela pevajući mu pesmu “Srećan rođendan” 1962. Njihova afera je bila kratka, ali intenzivna. Merilin je bila san mnogih, a otišla je, slažu se svi, preprano, ali je ipak uspela da ostavi neizbrisiv trag.

D.A.R.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.