Dečija knjiga "Hello Ruby" uči mališane osnovama kodiranja

Upravo ovome služi dečija knjiga "Hello Ruby", koju je kreirala finska programerka Linda Liukas. Kroz mnogobrojne avanture imaginarne male devojčice Rubi (Ruby), deca uzrasta od četiri do sedam godina, kojima je knjiga namenjena, će naučiti šta je kod, šta se sa njim može uraditi, kako rešiti probleme i eksperimentisati pomoću kodiranja.

Uz glavnu knjigu ide i posebna knjiga sa aktivnostima, gde deca mogu da počnu sa osnovama kodiranja, sa temama kao što su sekvence, promenljiva, šema, kao i softverska kultura. Knjige nude dosta prostora za izražavanje kreativnosti, logičke zagonetke, a tu je i preklopni mini laptop koji pokazuje šta se nalazi u kompjuteru.

(old_image)

"Ovo je knjiga koja će decu primamiti da se zainteresuju za tehnologiju, ali će i uticati na način na koji deca gledaju na tehnologiju dok odrastaju", istakla je autorka knjige Linda Liukas.

Knjiga "Hello Ruby" je trenutno u ponudi na Kickstarter servisu za sponzorisanje projekata u razvoju, a minimalna donacija za projekat je 20 dolara. Očekivani period lansiranja ovog projekta je avgust 2014. godine.

B.J.

Pogledajte još