fbpx

Vraneš i Jakšić veruju u pobedu protiv Kanade

Posle prvog dana takmičenja reprezentacija Kanade vodi sa 2:0 u prvom kolu Druge grupe FED kupa. Vesna Dolonc je izgubila sinoć od 274. teniserke sveta Aleksandre Voznijak sa 1:2 (5:7, 6:2, 6:4), dok je Jovana Jakšić, 149. teniserka na WTA listi, izgubila od 19. teniserke sveta Eženi Bušar, sa 0:2 (1:6, 0:6).

"Bilo je realno da bude 1:1. Nismo završili prvi dan kako smo se nadali i očekivali. Vesna je odlično igrala, pogotovo prvi set, do vođstva, onda je stala drastično jer joj je pao servis. Drugi set je odigrala odlično, u trećem je bilo oscilacija, uspela je da dođe do 4:5, ali nije imala snage da pobedi", rekao je Vraneš.

"U tom meču smo računali na poen. Nije bilo sigurno, ali bila je veća verovatnoća nego pobeda Jakšić protiv Bušar. Jovana je pružila odličan otpor, ali je Bušar pokazala da je trenutno jedna od najboiljih igračica na WTA turu", dodao je on.

Večeras u Montrealu se igraju preostala tri meča. Od 19 sati po srednjoevropskom vremenu počinje duel Bušar i Dolonc, a nakon toga igraju Voznijak i Jakšić.

Posle toga na programu je meč dublova, a najavljeno je da će igrati Nina Stojanović i Aleksandra Krunić protiv Gabrijele Dabrovski I Šeron Fičman.

"Ne predajemo se, meč nije gotov iako gubimo sa 0:2. Spremićemo se, siguran sam da će se devojke maksimalno potruditi. Verujem da i Vesna nakon analize prvog meča može da odigra još bolje. Bušar je favorit, ali da sačekamo meč. Mi verujemo i mislimo da je sve moguće", rekao je Vraneš.

Jakšić je rekla da nije pružila svoju najbolju igru protiv Bušar i da veruje u pobedu protiv Kanade.

"Razočarana sam, nisam dala sve od sebe, a to je posledica toga što je ovo bio moj prvi nastup u FED kupu, prvi put sam u timu. Ovo je drugačije takmičenje od ostalih turnira, ipak ovde ne igram samo za sebe nego i tim i drzavu", rekla je ona.

"Bušar je fantastično odigrala. Ja sam mnogo žurila, noge su mi bile usporene, bila sam nervozna. Imala sam svojih šansi, nisam dala sve od sebe, a ona jeste. Rezultat nije realan, mogla sam bolje ali probila sam led i verujem da nije sve izgubljeno. Verujem da Vesna može da dobije sutra. Može da se igra protiv njih i dalje verujem u pobedu", rekla je Jakšić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.