Radonjić: Izdržali smo sve jer smo hteli trofej

"Od početka takmičenja je bio prisutan ogroman pritisak koji se nametnuo i van takmičenja. To je dovelo do toga da imamo izuzetno loš start i veliku prednost Mege, koja je igrala rasterećeno i sa vidnom željom da osvoji trofej, koji je omalovažavan od samog početka. Videla se i juče želja Radničkog da osvoji trofej", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je u napetoj i neizvesnoj utakmici pobedila sa 81:80, a pobednika je odlučio bukvalno jedan šut. Radonjić je kazao i da je nešto slabija igra njegove ekipe bila izazvana i umorom.

"Reagovali smo kvalitetno, ali smo se potrošili dok smo jurili veliku prednost. Jučerašnji meč je takođe bio težak za nas, a igrali smo bez Bobija Marjanovića i sa četiri juniora na klupi. Nije bilo jednostavno fizički da se izdrži...Uprkos svemu i ogromnom opterećenju igrača, uspeli smo da se izborimo sa svime, jer smo imali ogromnu motivaciju. Znamo da trofej kupa ima uz prvenstvo najveću vrednost u državi", rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak je reagovao i na kritike i razne izjave o njegovom timu.

"Pritisak postoji od prvog dana. Mi želimo i moramo da se nosimo sa tima. Bez obzira što nam smetaju nipodaštavanje rezultata i prikazivanje naših 'ogromnih finansijskih mogućnosti', što nije tačno, tako da ispada da mi treba samo da se pojavimo i da pobeđujemo sa velikom razlikom...Izdržali smo sve, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Nema razloga da bude drugačije, imamo odličnu atmosferu, vidi se da momci na svakoj utakmici momci izgaraju. Mi ćemo da radimo i ćutimo", rekao je Radonjić.

On je kazao da će klub pokušati da dovede novog igrača i da će to biti na poziciji beka, jer tako diktira tržište.

Na pitanje novinara šta je izazvalo tako neizvesnu završnicu, Radonjić je kratko odgovorio: "Mega je odigrala dobar meč, nikave tu dileme nema".

Beta

Pogledajte još