Kako danas izgleda čuvena Olivija Njutn Džon

Devedesetih godina prošlog veka Oliviju Njutn - Džon zadesile su brojne nevolje: bankrot, smrt oca i voljenog kumčeta koje je obolelo od kancera, njena vlastita bitka sa rakom dojke, raspad jedanaestogodišnjeg braka, te nestanak voljenog partnera. Ipak, danas kada ima 64 godine puna je optimizma i sreće.

Olivia je rođena 26. septembra 1948. godine u engleskom gradu Kembridž, ali se kada je imala pet godina sa porodicom preselila u Australiju.

Producent filma Briljantin tražio je mladu glumicu koja bi uz Džona Travoltu zaigrala u novom mjuziklu. Iako se u početku dvoumila, na kraju je pristala.

- Kad su mi ponudili ulogu u Briljantinu nisam odmah iskoristila priliku. Kako sam sa 20 godina već snimila film Tomorrow koji se pokazao kao potpuni promašaj, strahovala sam od svega. No Džon je omogućio da se to ostvari. Čak su iznova pisali scenario kako bih mogla da glumim devojku iz Australije koja se vraća u svoju zemlju - tvrdi Olivija. Film je prikazan 1978. i postao je jedan od najprodavanijih mjuzikala svih vremena. Interesovanje medija bilo je veliko, pa je počelo da se nagađa da su Džon i Olivija u vezi.

Iako je kasnije pokušala da nastavi da gradi karijeru na filmu, nije uspela da ostvari zapaženiju ulogu. Publika ju je volela zbog njenih pesama koje nisu prestajale da haraju muzičkim listama. Početkom osamdesetih svet je još jednom osvojila singlom Physical.

(old_image)

Pogledajte još