Policajci u civilu pretukli demonstrante u Sarajevu

Ilustracija / Foto: Beta, AP / Amel Emrić

Jedan muškarac preneo je medijima da je prethodno slušao razgovor nekoliko pripadnika specijalne policije koji su komunicirali preko motorole i dogovarali se da se pretuče grupica građana.

"Prišao je policajac u civilu, rukovao se s jednim od specijalaca i videli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima 'sada će doći ovi moji da ih nabubaju'. Posle par minuta stigao je 'audi Q7"
, rekao je mladić koji je prisustvovao incidentu.

On tvrdi da je policajac u civilu počeo tući jednog demonstranta u centru grada, a slike tog dogadjaja objavljene su na sarajevskim internet portalima.

"Zatim su i drugi iz 'audija' izašli i takodje počeli udarati preostale demonstrante. Specijalci su stajali sa strane i gledali kako im kolege u civilu obavljaju posao. Nisam bio siguran da li su nekoga ugurali u 'audi Q7' jer se sve brzo odvilo. Auto je punim gasom odjurio i više nikoga nije bilo na ulici, tako da se saobraćaj mogao nastaviti"
, saopštio je svedok medijima.

Mladić je isto ispričao sinoć i medijima koji su se nalazili u blizini incidenta, ali u tom trenutku naišao je crni zatamljeni "pasat" iz kojeg je izašao jedan muškarac i oterao mladića rekavši mu "m'rš kući".

Ostale vesti iz BiH pročitajte ovde.

Izvor: Blic

Pogledajte još