Koštunica: EU najveća prepreka između Srbije i budućnosti

Foto: Beta, Emil Vaš

Od našeg naroda se traži da promeni svest i zaboravi prošlost, kaže Koštunica
U pismu građanima Srbije, Koštunica je ukazao na tešku ekonomsku, socijalnu i političku situaciju u Srbiji kao i na pokušaje da se ocrni srpska istorija, tradicija i moralne vrednosti.

"Od našeg naroda se traži, što se ni od jednog naroda nije tražilo, da promeni svoju svest i zaboravi svoju prošlost. Prosto rečeno, privredno, državno i moralno naša se zemlja uništava"
, naveo je Koštunica.

Koštunica je dodao da su se građani već uverili da Srbija od Evrope unije nije videla nikakvo dobro jer Unija i doslovno ugrožava srpsku privredu, otima Kosovo i preti da od Vojvodine napravi državu u državi Srbiji.

"Da ne govorimo o tome da se ulaskom Srbije u Evropsku uniju teško može izbeći i uvlačenje naše zemlje u NATO"
, rekao je Koštunica i naveo da je evrofanatizam, koji se ispoljava u bezrezervnom prihvatanju svakog naloga iz Brisela, zahvatio Srpsku naprednu stranku i većinu ostalih partija.

"Samo srpski narod, i niko drugi, ima moć i snagu da državno, ekonomski i moralno otrgne zemlju iz pogubnih stega EU. Tu moć i tu snagu kao narod možemo da pokažemo i iskoristimo 16. marta na izborima. Vašom podrškom Srbija može da proglasi političku neutralnost, prekine pregovore o evropskim integracijama tako da sa svim državama, i na Istoku i na Zapadu, možemo da sarađujemo u skladu sa našim interesima, a ne na našu štetu", dodao je on.

Izvor: Beta

Pogledajte još