Radulović: Ugovori sa Etihadom i Fijatom štetni za Srbiju

Foto: Slobodan Miljević / Beta-Vlada Srbije

"Ne možete da uvodite investitora u JAT, a da niste popisali imovinu. Tek kada sve popišete i procenite, onda tek pravite ugovor, a ne pre toga. Budzašto dajete nešto što vredi mnogo više", ukazao je Radulović.

Saša Radulović je ponovio da je ostavku dao jer ne veruje da će Aleksandar Vučić sprovesti bilo kakve reforme.

"Ono što sam ja želeo da uradim i planirao da uradim našlo se i u ekspozeu premijera. Posle 15 dana shvatio sam da nema nikave želje da se to uradi i da se ide u drugom pravcu. Shvatio sam da se ekonomska politika vadi u kabinetu prvog potpredsednika vlade, da se tamo rade dilovi i dogovori, da se ne želi raditi transparento", rekao je Radulović.

Na pitanje na koga tačno misli kada govori kabinet prvog potpredsednika vlade, Radulović je rekao da pre svega misli na Aleksandra Vučića.

Gosti emisije su bili i Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS i Milan Ćulibrk, ekonomski analitičar i glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Ćulibrk je naveo da o reformama sluša još od doba Ante Markovića.

"Nadam se reformama, ali se plašim da ih neće biti", rekao je Ćulibrk.

Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, rekao je da, kada se priča o reformama, one ne postoje samo za one koji ne žele da ih vide.

"Ovo nisu samo moje reči, to je rekla i Evropska komisija. Radulović je u jednom trenutku poželeo da postane političar i to je u redu. Ja ne mislim da su sve njegove ideje loše. Neke su dobre, ali nije bilo rezultata. Mislim da niko u Srbiji ne mislli da Vučić koči reforme", naveo je Stefanović.

Radulović je naveo da se već kod usvajanja budžeta pokazalo da nema reformi.

"Budžet je nerealan, prihodi su nerealni, računamo na tri milijarde evra od Arapa bez jednog papira. Ja sam posle 15 dana video da nema volje da se promeni parazitski sisitem u čijem su centru političke stranke koje zapošljavaju svoje ljude. Parazitski sistem odgovara neradnicima i neznalicama", rekao je Radulović.

Radulović je dodao i da je u vladi ostao jer je želeo da uradi neke stvari kao što je sprečavanje prodaje Vršačkih vinograda.

Stefanović je kao zamerku Raduloviću istakao to što nije doveo nijednog investitora.

"Ja ne znam ni jednu fabriku koju je Radulović posetio, nije doveo nijednog investitora. Ja očekujem od ministra privrede da dovede, nađe investirore. Vučić je našao investitora za FAP i sada dolazi švedska firma, 600 ljudi neće izgubiti posao. A to nije Vučićev posao, ali je morao to da radi jer ministar nije radio svoj posao", rekao je Stefanović.

On je dodao da je Radulović možda dobar bloger, teoretičar i kritičar, ali mu se ne čini da je bio dobar kao ministar.

Blic

Pogledajte još