Oliver Ivanović se obratio građanima iz pritvora

U pisanom obraćanju građanima pred izbore u Kosovskoj Mitrovici 23. februara, Ivanović je izrazio nadu da će u njemu i političkoj organizaciji koju predstavlja oni prepoznati tim koji ne obećava nerealno i koji ispunjava ono što obeća.

"Bilo je i ranije montiranih optužbi i lažnih svedoka, ali smo mislili da je tome prošlo vreme i prevarili smo se! Moguće je da će toga biti i ubuduće ali svi Mitrovčani, i drugi koji eventualno budu u situaciji sličnoj mojoj, moći će makar da računaju na pomoć svog gradonačelnika, legalno i legitimno izabranog", naveo je Ivanović.

Navodeći šta je potrebno unaprediti u severnom delu Kosovske Mitrovice, Ivanović je ocenio da je potrebno da taj grad ponovo bude lep, uređen i čist, da ima vodu, deponiju smeća, parkirališta, parkove, toplanu koja greje stanove, kao i da se radi na rešavanju problema mladih.

"Pitanje bezbednosti je neopravdano zapostavljeno. Započeti dugoročnu kampanju za poboljšanje bezbednosti uz uključivanje prosvetnih radnika, roditelja, pedagoga, socijologa, sportskih klubova, organizacija mladih, nevladinih organizacija, KPS, medija sa ciljem da se smanji nasilje na ulicama, posebno među mladima", naveo je on.

Ivanović je, takođe, izrazio zahvalnost građanima.

"Veliko hvala... i ako je činjenica da sam ja ovde gde jesam doprinela bar malo da Mitrovčani budu opet jedinstveni, onako kako smo bili kada smo branili svoje domove, onda su ti tajni i moćni neprijatelji grdno pogrešili", naveo je Ivanović u pismu.

Izvor: Beta
Foto: Medija centar Beograd

Pogledajte još