Tanja Jovićević

Veselo, razdragano, pravo letnje veče, ispunjeno dobrom muzikom i osmesima – tako je bilo u subotu, na Savskom keju u bloku 45. Nije ni moglo da bude drugačije jer – pevala je Tanja Jovićević, a svirao Rich Bitch.

Pretposlednji koncert u okviru manifestacije „Novobeogradsko leto“ počeo je za naše prilike neuobičajeno – tačno u minut. Doduše, kad su momci iz Rich Bitcha zasvirali, Tanja je još uvek u bekstejdžu davala izjave novinarima, međutim, ubrzo je, uz „Addicted To Love“ Roberta Palmera, njen prepoznatljiv, moćan glas zasenio svaku drugu impresiju.

Svi su se brzo prepustili opijajućoj kombinaciji leta i roka, fanka, soula, a posebno je zanimljiva bila struktura publike. Uz ljude koji su došli baš namenski na svirku, ostalo je dosta starijih i dece koji su prethodno, na istom mestu, uživali u pozorišnoj predstavi „Crvenkapa iz bloka 45“ no, kad je krenula muzika, svi su, bez razlike, uživali.

Repertoar – uglavnom dobro znan, mešavina najpoznatijih pesama „Oktobra“ („Crni ples“, „Nađi me“, „Muzika noći“, „Denis“, „E7/9“...) i tuđih hitova. Malo iznenađenje je što nisu u pitanju bili samo strani klasici, već se malo zagrebalo i po repertoaru druge velike eks-ju pevačice Josipe Lisac („Danas sam luda“), grupe Tajm („Da li znaš da te volim“), a Oliverova „Ljuljaj me nežno“ odlično zvuči i u nešto sporijoj „Rich Bitch“ verziji. Hit-pesmom „Mercy“ aktuelne pevačice Duffy Tanja je pokazala da prati i aktuelna dešavanja, a svoje mesto su, očekivano, našli i delovi iz EKV opusa – „Par godina za nas“ i „Zemlja“.

Sve je ličilo na jednu veliku žurku, neki od prisutnih su glasno zažalili što leto na beogradskim rekama nije ispunjeno takvim dešavanjima svake večeri.

Posle skoro dva sata svirke ju-rok heroina se sa bendom samo nakratko povukla. Za bis je ostavljena njena najlepša pesma iz „post-oktobarskog“ perioda – festivalska balada „Jutro“.

Tanji Jovićević i „grupi Ritch Bitch sjajno pristaje ovakav ambijent. Godinama su to dokazivali svirkama na moru, u posebno lepom sećanju ostali su posetiocima čuvenog „Pozorišta“ u Herceg Novom. Sada je jasno da im ne smeta i kada voda nije slana – njihov nastup je, uz uvodni koncert Dada Topića, obeležio ovogodišnje „Novobeogradsko leto“.

Tekst: Milan Ćunković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još