SPC i SNS: Svojatanje Tesle u predizborne svrhe

Zorani Mihajlović kao da nije dovoljno što je jedna od najantipatičnijih pojava na srpskoj političkoj sceni još od kada je Mlađan Dinkić prvi put upotrebio izraz "ekspert", pa se tako udružila sa svojim drugarima, Patrijarhom Irinejem, poznatim i kao najekstremnijim i direktno politički najangažovanijim poglavarom SPC u novijoj istoriji i Sinišom Malim, poznatijim i kao "ona nestranačka ličnost koja je već bila u političkoj stranci, a sada savetuje predsednika druge stranke i postavljena je na političku funkciju od strane istog tog predsednika stranke".

Naravno da ništa dobro i normalno ne može da se očekuje od ekipe u kojoj su ministarka koja je, na primer, u kampanji 11. avgusta 2011. godine najavljivala pojeftinjenje struje 20% i moratorijum na cene energenata, a ljudima zapravo donela poskupljenje struje od preko 20% i povećane cene svih energenata, zatim poglavar verske zajednice koji poziva na nasilje i po kafanama odlikuje pijane prostake od političara i Siniša Mali koji je samo Siniša Mali, poznat i kao preletač iz DS-a za vreme čijeg je obavljanja funkcije Direktora za tendere, u Agenciji za privatizaciju koju je tada vodio Mirko Cvetković raskinuto 550 ugovora.

Sada kada smo utvrdili o kome se radi, da se posvetimo budalaštini koji su svo troje zajedno smislili kao jednu od kruna gluposti u dvoipogodišnjoj neprestanoj predizbornoj kampanji Srpske Napredne Stranke. Naime, oni su potpisali sporazum kojim će se u Hramu Svetog Save na Vračaru podići spomenik i u portu hrama preneti urna sa pepelom jednog od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva, Nikole Tesle. Da stvar bude interesantnija, premeštaju je IZ MUZEJA POSVEĆENOG NIKOLI TESLI. Bukvalno sve u prethodne dve rečenice je toliko pogrešno i izaziva toliki bes u meni da ne znam odakle da počnem.

Gospođa Mihajlović je ministarka Energetike u ostavci, kakve ona veze ima sa Nikolom Teslom i njegovim ostacima, nikome nije jasno, ali predizborna kampanja je u toku (za neke nije ni prestajala) i SNS-ovi zombiji se moraju naći u središtu svake populističke gluposti kojom se apeluje na svest i savest najnižeg soja našeg neobrazovanog naroda. Patrijarh Irinej, direktor (ne, nije greška) najveće verske institucije na ovim prostorima, svojata čoveka koji je jedan od najvećih umova u istoriji čovečanstva i čija su dela postavila temelje moderne civilizacije, što je otprilike potpuno suprotno onome što religija radi poslednjih pet milenijuma. U prilog tome, možete pogledati grafik ispod, koji možda nije 100% naučno precizan, ali svakako oslikava jednu prilično sumornu istinu. Siniša Mali je predsednik Privremenog organa koji upravlja Gradom. Odakle pravo za donošenje jedne ovako velike odluke Privremenom organu koji bi trebalo da vodi samo tekuće poslove dok se ne izabere gradonačelnik i nova Skupština grada, to mi takođe nije jasno, ali, kao što rekoh, beskrupuloznost SNS-ove predizborne kampanje ne poznaju granice.

(old_image)

Nikola Tesla ponosno predvodi ekipu u kojoj se nalazi pored Mileve Marić, Milutina Milankovića, Ruđera Boškovića, Mihaila Pupina i drugih velikih imena srpske nauke. Bio je skroman i povučen čovek, kojem su religija i crkva bile sporedne i nebitne stvari, jer njegov život i njegova ljubav je bila nauka kojom se bavio. Ceo svoj život je posvetio njoj i golubovima sa kojima je provodio većinu slobodnog vremena. Tesla ima svoj spomenik ispred zgrade tehničkih fakulteta u Beogradu i ima svoju kuću - svoj muzej, koji mu je njegov narod podigao iz poštovanja, zahvalnosti i ljubavi. Novi pokušaj Crkve da svojata ono što nije njeno i meša se tamo gde joj nije mesto, još jedan je dokaz da ova, nekada velika, cenjena i poštovana institucija, srlja u blato iz kog je nekada davno pomogla da se podigne srpski narod. Čak i ako ste vernik, čak i ako ste najveći pristalica SPC, ovo vam mora biti nenormalno i degutantno. Budite bolji od toga, čak i ako Zorana, Irinej i Siniša nisu, jer od njih se i ne očekuje bolje. Ostavite Teslu na miru. Dosta mu je i ovo svojatanja do sada.

Foto: Wikipedia

Pogledajte još