50 Cent

Spektakl ili ''tezga''?

Kada se u medijima pojavila informacija da će Arenu 6. novembra otvoriti "50 Cent", javnost je bila iznenađena. Delovalo je neverovatno da će jedno ovakvo ime zaista doći, a i organizatori su dali sebi kratak rok da ovaj koncert realizuju i najave. Ispostavilo se da ovakvom imenu nisu potrebni meseci najave. Arena je bila puna! A „On“ je zaista došao u Beograd.

Bio je očekivan i najavljivan spektakl. Nije bilo baš tako...

Prvi pogled na punu Arenu delovao je sjajno. Ali, vrlo brzo je moglo da vam se desi da pomislite da ste zalutali na, recimo ''Radost Evrope'' - prosek godina publike koja je došla da proprati koncert ove svetske zvezde daleko je ispod punoletstva. Kakav će uticaj na sve te mlade ljude imati čovek koji je u muziku ušao sa devet rana na telu nanesenih vatrenim oružjem, i kako to da se na koncertu čoveka koji ''ne propagira oružje'' posle skoro svake numere čuju zvuci pucnja?

Posle naših ''crnaca'', THC, VIP... i male pauze, na video bimu na bini "50 Cent"-a su ''najavili'' snimci o njemu sa raznih svetskih televizija. Kada se pojavio na bini – vrisak! Svi koji su na tribinama do tada bili mirni, sada su ustali, a oni najbliži gurali su se uz ogradu, da budu bar centimetar blize svom idolu. A ''idol'' je još na početku obradovao nekog od obožavalaca – bacio je duksericu u publiku.

Činilo se da "50 Cent" ima popriličan broj fanova na ovim prostorima. Sve su pesme naišle na odlične reakcije, mada se, očekivano, najviše pevalo uz najveće hitove ''Candy Shop'', ''P.I.M.P.''... I, takođe očekivano, histerija uz ''In the Club''.

Na ''Put your hands in the air!'', svi su dizali ruke u vazduh, Na molbu da svi mašu displejima mobilnih telefona, nekoliko hiljada displeja je sijalo u mraku. Šta god je rekao i uradio, ispratilo se...

Videlo se da ume da pravi atmosferu, komunicira s publikom i da je potpuno opušten u tome što radi. Ali se videlo i da je više nego svestan svoje popularnosti i statusa zvezde.
Za kraj je u publiku bacio i majicu, patike... malo je falilo da sa bine siđe bez pantalona...
Bilo je komentara da je trajalo prekratko. Bisa nije bilo. ''50'' se nije ni okrenuo kada je jednom sišao sa bine Beogradske Arene.

Možda su neki od nas očekivali i da se malo više truda uložilo u neke druge efekte koji bi ovaj koncert zaista učinili spektaklom.

A, možda za većinu prisutnih ovo i jeste bio spektakl...


Pogledajte još