Zaječar: Otvoren regionalni azil za pse

Na inicijativu lokalne samouprave ovaj problem je donekle i rešen. Skupština grada Zaječara, na čelu sa Sašom Mirkovićem, ispunila je svoj deo zadatka.

„Jako je bitno da vodimo računa o životinjama, jer se na taj način pokazuje humanost pre svega. Napušteni psi jesu veliki problem u Zaječaru, ali mi smo to upravo rešiti tako što smo im obezbedili svoj prostor i pravo na život, ali mogućnost da budu sklonjeni sa ulice. Grad će pomoći JKP „Kraljevica“ kako bi na adekvatan način brinula o psima, a građani će biti zadovoljni jer neće biti lutalica po gradu. Sve ovo smo uradili zarad boljeg života građana u Zaječaru, a i pasa koji svakako imaju pravo na svoj kutak “, rekao je na otvaranju azila predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

Na oko hiljadu kvadratnih metara, sa smeštajnim kapacitetom za oko 200 pasa, prihvatilište će napuštenim psima, biti privremeni dom opremljen po evropskim standardima.Gradska uprava za izgradnju ovog prihvatilišta za pse izdvojila je 9.300.000 dinara.

Kamion u kome su se prevozili psi lutalice pre par godina zapalio je nepoznati počinilac. U toku je nabavka kamiona i opreme, tako da će za par dana početi sakupljanje lutalica i njihov smeštaj u azil.

U Zaječaru ne postori Pansion za pse, pa će azil imati i tu ulogu. Svako ko, recimo zbog putovanja, nema gde da ostavi svog ljubimca, moći će to da, uz odgovarajuću nadoknadu, učini u ovom azilu.

Izvor: tvbest
Foto: Zaječar.info

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.