Kool & The Gang

Nisu bili dobri. Nisu čak bili ni odlični. ''Kool & The Gang'' su na koncertu u Hali sportova bili – fantastični!

Svako ko imalo zna o grupi mogao je da pretpostavi da će Kool i ekipa da naprave dobar koncert. Toliko godina staža, hitova i dobrih muzičara na jednom mestu, svojevrstan su garant da niste uzalud dali novac za kartu!

Hala se napunila, svetla su se pogasila i, tek kao podsetnik na to kakve će veličine da izađu na binu, jedan od članova ekipe je ''preslušavao'' na vokmenu neke od hitova. Već tada se reagovalo na poznate melodije... Publika je bila spremna...

Nisu čekali ni minut da pokažu šta znaju. Žurka je počela od prve pesme! I, pre nego što su, pesmom ''Fresh'', otvorili koncert, podigli su publiku, pozdravljali je i zvali da se oglasi. Samo za kratko su spustili loptu, pa smo čuli i pesmu "Joanna", uz poljubac na kraju…

Sve vreme su igrali, svi su na bini bili veseli, pozitivni i željni komunikacije sa publikom. I bilo im je uzvraćeno, hala je grmela od aplauza od samog početka. Što zbog pesama koje vole, što zbog fantastične energije koju imaju ovi momci, svi su bili na nogama! Do “Too Hot” atmosfera je već bila pregrejana! Pevač je sišao u boks za fotoreportere, pozdravljao se sa ljudima, igrao i bodrio publiku, čak je i zagrlio jednu damu iz prvog reda.

"Jungle Boogie", "Ladies' Night", "Cherish"… Ni u jednom trenutku nisu dozvolili da raspoloženje opadne, ni na bini ni u publici!
Funk, jazz, R’n’B, pop… fantastičan spoj koji čini ‘’Kool&The Gang’’ zvuk, svi muzičari su izneli na najbolji mogući način. Jer, nisu samo hitovi ti koji su dizali publiku. Niti činjenica da su odlični partimejkeri. Robert "Kool" Bell okupio je oko sebe zaista sjajnu ekipu muzičara, teško bi bilo da se neko izdvoji. Duvači, gitare, klavijature, bubanj, bas, vokali… ukupno dvanaest ljudi na bini. Odlično se uklapaju, sviraju i provode! Daju jedan drugom prostora, gotovo svi su imali prilike da “soliraju” bar neki minut i pokažu šta znaju. Pre svega, uživaju u tome što rade i zaista su dali sve od sebe da Beogradu to i pokažu.

Nakon “Get down on it”, publika ih je nekoliko minuta zvala na bis. Najpre se pojavio George Brown, i uz sjajan solo na bubnjevima dočekao ostatak ekipe da se popne na binu.

U velikom stilu, kao što su i započeli, sa “Celebration”, završili su ovo gostovanje u Beogradu.

Tako izgledaju koncerti istinskih zvezda…


Pogledajte još