Banja Luka: U autobus ubačena bomba, poginuo vozač

Ekspozija se dogodila u 10.45 časova na autobuskoj stanici preko puta Poljoprivredne škole. Vrata autobusa bila su otvorena, kako bi putnici izašli, odnosno ušli. U tom trenutku prednjim vratima prišao je muškarac.

"Visok, crn, zalizan muškarac, obučen u crno, je samo ubacio nešto u autobus, ka vozaču i počeo da beži, a ubrzo se začula eksplozija",
rekao je jedan od očevidaca. "Začula se vriska ljudi. Vozač, sav u krvi, preminuo je na mestu".

Uviđaj na mestu eksplozije je još u toku. Prema prvim informacijama, napadač je bombu bacio vozaču i krilo i pobegao. Srećom povređeno je samo dvoje ljudi, i to lakše, od srče. Njima je pomoć ukazana u Kliničkom centru i pošteni su kućama.

Policija je blokirala ovaj deo grada, a u toku je potraga za počiniocem. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je Banjalučanin Željko Stevanović, koji je od ranije poznat policiji. On i nastradali Topić su od ranije bili u sukobu. Stevanović je pre dve godine čak i zapalio auto.

Osumnjičeni Stevanović je viđen u naselju Lazarevo, koje je blokirano, a specijalne snage policije opkolile su njegovu kuću.

MUP: Nije reč o terorističkom napadu
Eksplozija bombe u autobusu "Autoprevoza" u Banjaluci, u kojoj je danas poginuo vozač, ne predstavlja teroristički napad, izjavila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja. Šoja je potvrdila da je od eksplozije bombe, koju je za sada nepoznata osoba ubacila u autobus prilikom prijema putnika, lakše povređen učenik Poljoprivredne škole i to van vozila - na stanici. Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović potvrdila je Feni da je operativnom dežurstvu tog centra, oko 10.45 sati, prijavljeno da je došlo do eksplozije u autubusu i da je u toku utvrđivanje činjeničnog stanja o čemu će više detalja biti poznato nakon uviđaja.

Izvor: Novosti

Pogledajte još