Poklon gradskoj biblioteci

ČAČAK, 13. avgust 2009. (FoNet) - Predstavnici američke ambasade u Beogradu poklonili su Gradskoj biblioteci "Vladislav Petković Dis" u Čačku veći broj knjiga na engleskom jeziku, prvenstveno naslova namenjenih najmlađim čitaocima.

U saopštenju Biblioteke kaže se da je u razgovoru sa savetnikom za odnose sa javnošću američke ambasade Konradom Tarnerom i drugim predstavnicima ambasade obnovljena saradnja dve institucije i dogovoreni budući programi.

Saradnja će se odvijati na obrazovnom i kulturnom polju kroz predavanja američkih stručnjaka iz raznih oblasti.

U narednom periodu Biblioteka će Centru za odnose sa javnošću američke ambasade dostaviti teme za koje je zainteresovana i predložiti druge vidove saradnje, koji će približiti kulture dve zemlje.

Navedeno je da je bilo reči i o mogućnostima stručnog usavršavanja bibliotekara u SAD i upoznavanja sa američkom bibliotečko-informacionom mrežom, kao i pomoći Biblioteke da se internet kao obrazovno-naučni izvor podataka približi učenicima i studentima.

Pre nekoliko godina, američka ambasada donirala je čačanskoj Biblioteci veći broj knjiga na engleskom jeziku, što predstavlja osnov za stvaranje budućeg Odeljenja strane knjige, a pomogla je i učešće jednog radnika Biblioteke na ovogodišnjoj ALA konferenciji u Čikagu.

Pogledajte još