Banjalučki bombaš pokušao da pobegne tokom hapšenja, policija ga sprečila

Foto: Radivoje Pavicic / Beta-AP Photo

Stevanović, koji je osumnjičen da je bacio bombu na autobus gradskog prevoza u Banjaluci, prilikom hapšenja nije pružao otpor, niti kod sebe imao naoružanje, potvrdio je načelnik banjalučkog Centra javne bezbednosti Mladen Marić.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je Stevanović prilikom hapšenja u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Banjaluci pokušao da pobegne, ali da ga je u tome sprečila policija.

Prema Marićević rečima, Stevanović se nalazi u prostorijama Centra javne bezbednosti Banjaluka, gde je u toku kriminalistčka obrada.

On kaže da je uhapšeni komunikativan i da sarađuje sa policijom.

"Uhapšeni je u izjavi policiji rekao da se krio u užem području banjalučkog naselja Lazarevo i da je povremeno bio na otvorenom", naveo je Marić.

Odmah po hapšenju pozvani su prestavnici Službe hitne pomoći koji su pregledali osumnjičenog, koji je prilikom hapšpenja na sebi ima crne pantalone i jaknu i belu košulju.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

Stevanović je osumnjičen da je u četvrtak, 13. marta, u 10.45 časova na autobuskom stajalištu kod Poljoprivredne škole u Ulici knjaza Miloša u Banjaluci u autobus "Autoprevoza" ubacio bombu, od čije ekspozije je poginuo vozač Boro Topić, a dva lica su lakše povređena.

Odmah nakon eksplozije, osumnjičeni je pobjegao, a pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka tragali su za njim sve do protekle noći.

Blic

Pogledajte još