Darko Šarić superstar!

Pogledajte kako sada izgleda Darko Šarić!
Novo lice starog narko-bossa!
Darko Šarić izgleda mlađe.
Znatno mlađe!
Preplanuo je.
Izgleda da je presađivao kosu.

Darko Šarić, četrdesetčetvorogodišnji narko-boss, kriminalac, veleposednik, investitor u srpsku privredu i srpsku estradu, danas je apsolutna šobiz zvezda. Napisi koji su ispratili njegovo "sletanje" iz rajske Južne Amerike, ravni su izveštavanju novinara pripravnika, primljenog na test praksu u uticajni tabloid. Probajte sledeće: izbacite ime Darko i ubacite Soraja. Tek svaka četvrta rečenica bi vam se učinila nelogičnom.

Nije bilo herojskog klicanja i zdravica, ali u tom premeravanju Šarićevog struka ima nekog prikrivenog divljenja, one benigne zavisti u maniru - ovaj je znao da živi.. a nije isključeno da i i dalje neće.

Umesto u političke rubrike, Šarić je komotno mogao u popularne "pre i posle" skrivalice, njegov šmekerski preobražaj nadilazi mađioničarenje doktora Dabić iliposukciju Vesne Zmijanac.

Prvi zadatak budućeg premijera, šampiona upravo održanih izbora je sleteo, okrepljen i rifrešovan kao filmska diva, oh wait mi to nemamo, kao nacionalna estradna ikona posle uspešno završene turneje na dalekom kontinentu. I, bar na jedan dan, zasenio je i onoga koji bi na njegovom utamničenju tek trebalo da potvrdi svoj reformistički kapacitet, rešenost da se konačno obračuna sa močnicima iz mraka.

Poslednjih meseci se mnogo puta moglo čuti da je Aleksandar Vučić od borbe sa kriminalom napravio lični brend, Darko Šarić stiže da potvrdi plasman tog istog "prizvoda" ili "projekta" u realnosti, odnosno na tržištu političke vere i nevere, istine ili obmane.

Povratnik iz egzotične sigurne kuće, prijatelj folkerki sumnjive biografije i patriotski orijentisani investitor koji nije žalio da se oduži otadžbini za to što nekako nije nalazila dovoljno vremena da preispita njegove poslove, stigao je kao duh iz boce ili antički deux ex machina (božanstvo koje se pojavljuje na vrhuncu zapleta tragedije i rešava situaciju). Samim tim njegova iznenadna bezuslovna predaja mnoge je na društvenim mrežama na epifanijsku noć kada se, kao vetrom donesen, pred policijom pojavio Milorad Ulemek Legija, siguran da je došao trenutak kada se u potpunosti može uzdati u pravdu. U legalističku dogmu Vojislava Koštunice, tihog čoveka sa mitskim jednakim aršinom za sve. Osim za sebe samog.

I dok Šariću, mediji prepipavaju pločice na stomaku, pitanje rađa pitanje - Da li ćemo dočekati jutro ili predvečerje Koštuničine bezuslovne predaje?
Nećemo propustiti da tom prilikom pomenemo da je promenio koleston i okvir za naočare.

Milan Nikolić

Pogledajte još