Koštunica podnosi ostavku

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije u dva mandata, rešio je da se posle velikog izbornog neuspeha, praktično povuče iz dnevno-političke arene i da prepusti čelo stranke koju je osnovao 1992, saznaju „Novosti“.

Izvesno je i da će biti uvažen Koštuničin predlog da do nove vanredne izborne skupštine partijom rukovodi Aleksandar Popović, potpredsednik DSS, koji je bio kandidat i za gradonačelnika Beograda.

Inače, u utorak je pala i prva politička žrtva nedeljnih parlamentarnih izbora. Kako je i najavio, Mlađan Dinkić podneo je u utorak ostavku na mesto predsednika Ujedinjenih regiona Srbije. Tu odluku Dinkić je doneo zbog izbornog fijaska regionalista, koji nisu uspeli ni da se približe cenzusu na republičkim, ali ni na beogradskim izborima.

Do izbora novog rukovodstva, URS će voditi zamenik predsednika Veroljub Stevanović i potpredsednik Verica Kalanović.

"Ostajemo na okupu i stranka će tehnički funkcionisati do izbora novog rukovodstva", rekao nam je Stevanović.

Liderska pozicija u stranci ljulja se i prvom demokrati Draganu Đilasu, a glavni udar stiže iz struje okupljene oko Dragana Šutanovca, koji već duže traži promene u stranci.

Aktuelni predsednik DS nema nameru da podnese ostavku, a pred partijske saborce izneće argument da je od svih stranačkih prvaka, ipak, on ostvario najbolji izborni rezultat.

U DS kažu da će uskoro biti održane sednice Predsedništva i GO.

Izvor: Novosti
Foto: Beta/Demokratska stranka Srbije/DS

Pogledajte još